Hoppa till innehåll

Klubbar

Bläddra i rullistan nedan för att se kontaktuppgifter till föreningar i region norr

Gruppbild Anatoli Cup 3 juni 2017
FOTO: Anders Åberg

Maja och Marcus Cupsegrare

2017-06-15

Unga Maja Rhodin från Umeå GF och Lulegymnasternas juniorlandslagsgymnast Marcus Stenberg blev Cupsegrare vid vårens upplaga av Anatoli Cup i Älvsbyn, två värdiga vinnare med bästa poäng på flick- respektive pojksidan oavsett tävlingsklass.

Rekordmånga anmälda gjorde att det länge såg ut att kunna bli deltagarrekord, men så blev inte fallet. 154 anmälda blev 132 startande; gymnaster och veteraner kom från Jokkmokk, Arvidsjaur, Älvsbyn, Boden, Luleå och Umeå för att delta vid säsongens sista gemensamma tävling - eller folkfest. Stämningen var verkligen på topp på Älvsbyvärken!

Lulegymnasterna inspirerar på pojksidan
Lulegymnasterna ställde upp som största förening med hela 53 gymnaster och på god andraplats kom Älvsbygymnasterna med sina 37 startande. Av Lulegymnasternas 53 deltagare var 30 flickor och 23 pojkar medan Älvsbygymnasterna deltog med 34 flickor och 3 pojkar. Ett tydligt tecken på den väl fungerande pojkverksamheten hos Lulegymnasterna, vilket även fungerar som inspiration för gymnastikregionens pojkar, pojktränare och föreningar.

Majas andra inteckning
Cupsegraren Maja Rhodin, Umeå GF, vann sin klass Flickor 1 ganska överlägset och hennes 102,97 poäng var den högsta för dagen jämfört med övriga klassvinnare på tjejsidan. I och med att Rhodin tog hem Cupsegern fick hon sin andra inteckning i pokalen - där även fem andra flickor har inteckningar sedan tidigare.

Starka vinnare
Vinnaren i klassen Flickor 3; Adela Bergström Larsson Lulegymnasterna, hade redan två inteckningar i vandringspokalen inför tävlingen, så det var mycket spännande att se om hon skulle lyckas ta hem pokalen för evigt efter tävlingen - den som först får tre inteckningar får behålla vandringspriset.

Guldmedaljörerna i klasserna Flickor 2: Lilli Jonsson Umeå GF, och Flickor 5; Linnea Åberg Älvsbygymnasterna, har också varsin inteckning sedan tidigare, liksom Polcirkelgymnasterna Tilde Bergqvist och Tyra Sjöström. Klassen Flickor 4 vanns av Miriam Sandberg, Lulegymnasterna, och Veteranklassen på flicksidan vanns av Lisa Josefine Larsson från Älvsbygymnasterna.

Marcus först på ny pokal
På pojksidan var det Marcus Stenberg, Lulegymnasterna, som dominerade i Pojkar 4 där han vann med poängen 104,68. Poängen räckte till Cupseger och han fick därmed den första inteckningen i den nya vandringspokalen på pojksidan. Klubbkamraten Rasmus Larsson som vann guldet i klassen Pojkar 2 var dock inte alltför långt efter med sina 102,02 poäng. Douglas Nyberg och Benjamin Myrestam, även de från Lulegymnasterna, vann klasserna Pojkar 1 respektive Pojkar 3; Veteranklassen vanns av Älvsbygymnasternas Micke Gauffin.

Här hänger vi köttbulle

Här hänger vi köttbulle. Foto: Anders Åberg

Jack Efverström uför armuppdragningar på tid

Jack Efverström uför armuppdragningar på tid. Foto: Anders Åberg

Rekordstor utdelning för flitigt deltagande
Anatoli Cup är en fin avslutning på säsongen för gymnasterna. En riktig folkfest där tävlingen handlar mer om egna än andras resultat, där man kan jämföra sina resultat från år till år och se sin personliga utveckling inom styrka och smidighet. Och många har verkligen utvecklats!

Det är också en tävling där flitigt deltagande belönas med plaketter och pokaler, och denna gång blev det rekordmånga som fick pris för 6, 8, 10, 15 och 20 starter. Hela 28 plaketter och 5 pokaler delades ut för flitigt deltagande och de som fick största pokalerna var Anna Nilsson och Elise Pettersson från Älvsbygymnasterna då de deltog för 20:e gången.

Här hittar du samtliga resultat för Anatoli Cup 2017


Brittmari Åberg

Tillbaka

Ta ett steg bakåt

Huvudpartner

Huvudsponsor Stadium


Partner