Hoppa till innehåll

Klubbar

Bläddra i rullistan nedan för att se kontaktuppgifter till föreningar i region norr

Elise Pettersson och Anna Nilsson stod för fina prestationer på Vårpokalen i Leksand.
FOTO: Elin Murbäck

Silver till Anna i friståendefinalen

2017-05-08

Helgen 29-30 april gick rikstävlingen Vårpokalen i Leksand och Älvsbygymnasterna var på plats med två av sina gymnaster. Både Elise Pettersson och Anna Nilsson (bilden) lyckades riktigt bra och knep varsin plats i friståendefinalen där Anna dessutom tog silver.

Vid lördagens mångkamp deltog 45 gymnaster, från Jokkmokk i norr till Göteborg i söder, och både Elise och Anna stod sig väl i sällskapet och var nöjda med sina insatser.

Fallfri bomserie
Trots att Elise föll på hopp kom hon på en fin 13:e plats med 43,90 poäng i mångkampen, mycket tack vare sin prestation på fristående - där hon gick till final med sjunde bästa poäng. En fallfri bomserie hjälpte också till för ett avancemang i resultatlistan.

Kul att komma till final
Anna Nilsson slutade på 14:e plats under lördagen, trots ett fall samt en del vingel i hennes bomserie, och placerade sig endast två tiondelar efter klubbkamraten. Även Anna gick till final i fristående, det genom att ha sjätte bästa poäng på redskapet under lördagen.

- Över lag kändes det lugnt och vi har haft jätteroligt, meddelar Anna. Kul att komma med i final!

Silver till Anna i grenfinalen
Vid söndagens grenfinaler avancerade de båda träningskompisarna så pass mycket att Anna Nilsson tog hem silvret och Elise Pettersson kom femma på fristående.

- Jag tycker att det har gått bra både igår och idag, skriver Anna efter söndagens final och Elise instämmer.

Även Polcirkelgymnasterna Jokkmokk var på plats med Ylva Beland och Lova Falk som kom på delad 33:e plats samt Tilde Bergqvist och Tyra Sjöström som kom på 35:e och 36:e placering i mångkampen. Lova hade nionde bästa poäng på hopp och var endast en tiondel ifrån hoppfinalen.


Britt-Mari Åberg

Tillbaka

Ta ett steg bakåt

Huvudpartner

Huvudsponsor Stadium


Partner