Hoppa till innehåll

Klubbar

Bläddra i rullistan nedan för att se kontaktuppgifter till föreningar i region norr

Lulegymnasternas deltagare i Ettan, Tvåan och Trean. Fr.v: Jakob Sandberg, Olof Antti, Yuri Evseev, Douglas Nyberg, Samuel Sjöberg, Vide Fjellström, Rasmus Larsson, Axel Eriksson, Levi Boltemo, Johans Rosendahl, Benjamin Myrestam.
FOTO: Privat

Medaljregn över Lulegymnasterna

2017-05-08

Under den gångna helgen avgjordes SM i Manlig Artistisk Gymnastik i Halmstad. Lulegymnasterna representerades av 15 gymnaster som tävlade i 5 klasser och de lyckades bärga hem 11 medaljer.

Störst framgång hade Marcus Stenberg som i sitt första junior-SM lyckades plocka hem 3 silver och ett brons i ringar, barr, räck och bygel.

Marcus Stenberg, silvermedaljör i ringar, barr och räck. Bronsmedaljör i bygel. Foto: Eventbild.se

Nore Peruzzaro som också deltog i sitt första JSM lyckades ta ett delat silver i fristående och brons i ringar och hopp.

Nore Peruzzaro, silvermedaljör i fristående, bronsmedaljör i ringar och hopp. Foto: Eventbild.se

Föreningens tredje debutant i JSM, Emil Espling, lyckade ta ett delat silver i fristående.

Emil Espling, silvermedaljör i fristående. Foto: Eventbild.se

I de yngre klasserna, Ettan, Tvåan och Trean, lyckades Johan Rosendahl, tävlandes i Trean, vinna ett guld i bygel och Benjamin Myrestam, också i Trean, tog brons i fristående.

I Sverige Pokalen Öppet program tävlade Vedad Coric som slutade som bronsmedaljör i mångkamp.

Övriga gymnaster gjorde mycket goda insatser och har med sig erfarenheter hem som gör att de utvecklas både som gymnaster och människor.

Detta var den största delegationen någonsin från Lulegymnasterna på ett SM i Manlig Artistisk Gymnastik och föreningens MAG-verksamhet har vuxit kontinuerligt sedan 2010 då föreningen för första gången deltog på en nationell tävling med två gymnaster. Föreningen har nu manliga gymnaster som tävlar på regional-, nationell- och internationell nivå.


Lars Stenberg

Tillbaka

Ta ett steg bakåt

Huvudpartner

Huvudsponsor Stadium


Partner