Hoppa till innehåll

Soos vinner Svenska Cupen och Nord EM

2016-10-24 14:49

Halmstad Frigymnasters Christopher Soos vann Svenska Cupen som gick på hans hemmaplan, Halmstad 8-9 oktober 2016. Under helgen var det tävlingar på Manliga AG-sidan med gymnaster från smått till stort. Förutom mångkampen vann Soos också fristående och barr medan klubbkamraten Filip Lidbeck tog guldet på hopp. I övriga tävlingar som RM 1,2,3 och Ungdomscupen hittar vi flera gymnaster från vår region som gjorde bra ifrån sig. Inte nog med att Christopher var bäst i Sverige ena helgen. Han var bäst i hela Norra Europa också någon helg senare när tävlingen Nord EM med 9 länder samlade gick i norska Trondheim. Förutom mångkampsguldet tog han dessutom 2 individuella grenmedaljer och silver i lag. Hårt arbete lönar sig och stort grattis till dig.

Sportsbasics med Mats Mejdevi

2016-09-20 14:52

Mats Mejdevi som på 90-talet var förbundskapten för det manliga AG-landslaget i Sverige och sedan dess arbetat med många olika idrotter i både Danmark och Sverige kommer till Göteborg och håller en inspirationsdag för alla tränare oavsett disciplin. Mats som utvecklat Sportsbasics har som filosofi att man skall bygga upp, utveckla färdigheter samt variera sin träning och förhindra skador. Allt detta sker genom en allsidig träning med sina rötter inom gymnastiken. Kom och delta och lyssna på Mats lördagen den 8 oktober kl: 12-15 i Gymnastikens Hus Göteborg. Allt är gratis.

Svenska Cupenhelgen i Manlig AG

2016-09-26 11:03

Svenska Cupenhelgen i Manlig AG arrangeras i Halmstad den 8-9 oktober 2016 och återigen är det Frigymnasterna som står som arrangörer. Under helgen samlas alla Sveriges manliga AG-gymnaster från stora till små för att tävla i Rikspokalen, Rikscupen, Ungdomscupen och Svenska Cupen. Vill man se inte bara tävlingarna på lördag och söndag kan man komma till Halmstad Arena redan på fredagen för att titta på all förträning. Vi önskar alla stort lycka till och hoppas ni kommer att vara nöjda med era prestationer.

Rörelsedagen 2016 ower and out

2016-08-22 15:55

Då var Rörelsedagen i Väst a la 2016 över. 128 deltagare från 26 föreningar och 19 instruktörer hade tagit sig till Arena Älvhögsborg i Trollhättan lördagen den 20 augusti för att under en heldag bli inspirerade inom trupp, parkour, trampolin, amt, gruppträning och barn. Dessutom serverades det utöver detta både lunch och föreläsningar. Vi vill tacka alla deltagare, instruktörer och andra inblandade för en kul dag i gymnastikens tecken.

SISU+Gymnastikförbundet = SANT

2016-07-01 14:20

Javisst är det så. Hjälps vi åt går det bättre. Nu tar SISU och Gymnastikförbundet tag i det hela och bjuder in alla föreningar till en fullspäckad och intressant lördag i Göteborg. På Hotell 11 den 15 oktober är det dags för att ge och ta, lyssna på inspiratören Jim Thuresson, prata integration och idrottslyft samt filosofera runt framtidens gymnastikförening. Med under dagen som är kostnadsfri finns också Svenska Gymnastikförbundets generalsekreterare Johan Fyrberg. Välkomna skall ni vara till en kanondag, ett Göteborg i sol och många bra möten.

Laila Hjalmarson är Årets Tjörnbo 2016

2016-06-20 10:45

Årets Tjörnbo är en utmärkelse som Tjörns kommun delat ut varje nationaldag sedan 2005. I år gick titeln till gymnastikens och allas vår Laila Hjalmarson fd ledamot i både Gymnastikförbundet Bohuslän-Dal och Göteborg och Bohuslän-Dal, samt fortfarande tränare i Gymmix Tjörn. Motiveringen lyder: Laila har under sina 55 år som gymnastikledare ständigt utvecklats i sin roll, hon är alltid positiv och har oavbrutet bidragit till att förbättra Tjörnbornas hälsa. Grattis och heja Laila.

Vattengympa 2.0

2016-06-14 13:58

Ungdomskommitténs dag Vattengympa 2.0 fick bästa tänkbara uppslutning och väder. 119 deltagare samlades på Älvhögsborg i Trollhättan på nationaldagen för att bada, träna och njuta av solen. 8 föreningar var representerade med både ledare och gymnaster och de fick en gemensam mötesplats men också utrymme för att utmana varandra i Bumperball. För att se filmen från dagen och känna stämningen så klicka på länken lite längre ner. Du kommer att ångra att du inte var med

Grattis Sofie - landslaget nästa

2016-05-19 11:41

Jo det är sant. Sofie Bråtendal från ABGS har blivit uttagen till svenska damlandslaget i trupp som skall representera de blå-gula färgerna på EM i Slovenien i höst. Sofie som är förstaårssenior har imponerat på landslagsledningen på alla kval och samträningar och nu skall det alltså ske. På med landslagsdräkten och stråla tillsammans med dina 11 lagkamrater. Stort lycka till och grattis igen till dig och ABGS.

Från liten till stor genom blått, lila, rött och gult

2016-05-18 11:59

Åldersspannet var mellan 7-46, nån var fd VM-deltagare, nån annan var för första gången hemifrån och stod på ett annat tävlingsgolv än det vanliga och en tredje är OS-domare. Snacka om att kunna träna sin idrott hela livet! Helgen 13-15 maj var ett veckoslut fyllt av tävlingar i olika discipliner och olika klasser men alla lika viktiga och roliga för våra Västdeltagare. Ingen nämnd och ingen glömd men Väst var representerade i alla dessa tävlingar: SM och JSM i RG, USM, JSM och SM i KvAG, Sverigepokal, RM, JSM, SM samt Veteraner i MAG och SM i Drill. Stort grattis till er alla och vi hoppas ni är glada och nöjda med era prestationer. För varje disciplins resultat se deras respektive sida här på Väst. Glad sommar på er också.

Gruppträningssommarvecka i Borås

1 helg, 2 svenska mästarinnor i Väst

AG samlas i Halmstad

Väst, bäst när det gällde.

Kennedy har dagläger.

Vattengympa 2.0

Årets ledare 2015

MAG i Lilla Sportspegeln

GF Tempo har sommarläger

ABGS har dagläger

Svenska Cupen i Trupp

NM i världens vackraste sport

Anders sitter säkert, Petra blir hjälte och Amanda får TIF-gåvan

Tidernas årsmöte - GF Väst 2016

Parkouren fyller Nordstan

JNM-kval i trupp

Birgit Solhult har somnat in

Lidköpings GoSS 100 år

Från alla oss till alla er

Årsmöte 2016 i GF Väst

Äldre nyheter

Hitta det du söker efter

Välkommen till Region Väst

Gymnastikförbundet är en av Sveriges största idrottsorganisationer med 226 000 aktiva medlemmar i 1 100 föreningar. 217 föreningar och 40 652 medlemmar finns i vår region som innefattar Göteborg, Bohuslän-Dalsland, Halland och Västergötland.

Klubbar

Gymnastikens årshjul

Huvudpartner

Huvudsponsor Stadium


Partner