Hoppa till innehåll

Västs utbildningar 2017

2016-12-07 10:34

Nu ligger alla utbildningar som i dagsläget är planerade för 2017 i Väst uppe på hemsidan under rubriken Utbildning. De utbildningar som ännu inte är 100 klara men som finns i planen och kommer att läggas upp så fort de är spikade helt är följande: 3 st Truppdomare steg 2, Matta/Airtrack, Hopp/Volt och GK Action kommer till hösten, MAG 2 i höst, Teori 2 i Älvängen i höst, Trampolins 3 som svenska arrangerar och beslutar datum och plats på, Performance och AMT kommer i höst, ytterligare en Parkour 1 samt Tricking läggs också i höst. GLÖM INTE ATT ANMÄLA ERA TRÄNARE OCH KOLLA NOGA NÄR ANMÄLNINGSTIDEN GÅR UT. Välkomna.

Rebecka får stipendium av Riksidrottens Vänner

2016-11-30 12:13

När Riksidrottens Vänner delade ut stipendier på Bosön den 25 november gick Gösta Gärdins ungdomsfonds stipendium till Alingsås IF:s Rebecka Johansson. Rebecka får stipendiet dels för att hon är engagerad i föreningens styrelse där hennes huvuduppgift är att få fler ungdomar engagerade i styrelsefrågor men också för att hon står på golvet som tränare. Stort grattis till dig Rebecka och till din förening för att de får ha dig hos sig.

Årsmöte GF Väst 2017

2016-11-30 12:15

Gymnastikförbundet Västs årsmöte 2017 kommer att vara i Borås söndagen den 12 mars. Vi kommer att starta med en föreningsordförandeträff, tätt följd av en aktivitet som än så länge är hemlig och därefter genomförs årsmötesförhandlingarna. Plats och tid meddelas snart. Välkomna.

Ytterligare ett guld till samlingen.

2016-11-07 11:40

Christopher Soos från Halmstad Frigymnaster knep ytterligare ett mångkampsguld då han under lördagen den 5 november vann mångkampen på Mälarcupen. Mälarcupen är en internationell tävling som funnits i 33 år och arrangeras i Stockholm.2016 lockade tävlingen på herrsidan deltagare från länder som Tyskland, Finland, Suisse, Norge och Sverige. Man måste verkligen säga att det varit en bra höst för Soos med mångkampsguld i Svenska Cupen, Mälarcupen och Nord EM. Stort grattis än en gång och lycka till med all träning inför EM i Rumänien i vår.

AG+gymnasiet=NIU i Alingsås

2016-11-01 14:44

Alströmergymnasiet i Alingsås startar hösten 2017 ett gymnastikgymnasium för manlig och kvinnlig AG. Du får både din gymnasieutbildning och din träning på dagtid. AG-tränare på gymnasiet är Mathias Eriksson som tills dess är tränare i Gymnos Falun. Kan det bli bättre? Knappast. Passa på att kombinera ditt fritidsintresse med din skolgång. Sök till NIU (Nationell Idrotts Utbildning) i Alingsås och ha 3 fantastiska år.

Soos vinner Svenska Cupen och Nord EM

2016-11-01 14:44

Halmstad Frigymnasters Christopher Soos vann Svenska Cupen som gick på hans hemmaplan, Halmstad 8-9 oktober 2016. Under helgen var det tävlingar på Manliga AG-sidan med gymnaster från smått till stort. Förutom mångkampen vann Soos också fristående och barr medan klubbkamraten Filip Lidbeck tog guldet på hopp. I övriga tävlingar som RM 1,2,3 och Ungdomscupen hittar vi flera gymnaster från vår region som gjorde bra ifrån sig. Inte nog med att Christopher var bäst i Sverige ena helgen. Han var bäst i hela Norra Europa också någon helg senare när tävlingen Nord EM med 9 länder samlade gick i norska Trondheim. Förutom mångkampsguldet tog han dessutom 2 individuella grenmedaljer och silver i lag. Hårt arbete lönar sig och stort grattis till dig.

Sportsbasics med Mats Mejdevi

2016-11-01 14:44

Mats Mejdevi som på 90-talet var förbundskapten för det manliga AG-landslaget i Sverige och sedan dess arbetat med många olika idrotter i både Danmark och Sverige kommer till Göteborg och håller en inspirationsdag för alla tränare oavsett disciplin. Mats som utvecklat Sportsbasics har som filosofi att man skall bygga upp, utveckla färdigheter samt variera sin träning och förhindra skador. Allt detta sker genom en allsidig träning med sina rötter inom gymnastiken. Kom och delta och lyssna på Mats lördagen den 8 oktober kl: 12-15 i Gymnastikens Hus Göteborg. Allt är gratis.

Svenska Cupenhelgen i Manlig AG

2016-11-01 14:44

Svenska Cupenhelgen i Manlig AG arrangeras i Halmstad den 8-9 oktober 2016 och återigen är det Frigymnasterna som står som arrangörer. Under helgen samlas alla Sveriges manliga AG-gymnaster från stora till små för att tävla i Rikspokalen, Rikscupen, Ungdomscupen och Svenska Cupen. Vill man se inte bara tävlingarna på lördag och söndag kan man komma till Halmstad Arena redan på fredagen för att titta på all förträning. Vi önskar alla stort lycka till och hoppas ni kommer att vara nöjda med era prestationer.

Rörelsedagen 2016 ower and out

2016-11-01 14:44

Då var Rörelsedagen i Väst a la 2016 över. 128 deltagare från 26 föreningar och 19 instruktörer hade tagit sig till Arena Älvhögsborg i Trollhättan lördagen den 20 augusti för att under en heldag bli inspirerade inom trupp, parkour, trampolin, amt, gruppträning och barn. Dessutom serverades det utöver detta både lunch och föreläsningar. Vi vill tacka alla deltagare, instruktörer och andra inblandade för en kul dag i gymnastikens tecken.

Laila Hjalmarson är Årets Tjörnbo 2016

Vattengympa 2.0

Grattis Sofie - landslaget nästa

Från liten till stor genom blått, lila, rött och gult

Gruppträningssommarvecka i Borås

1 helg, 2 svenska mästarinnor i Väst

Kennedy har dagläger.

AG samlas i Halmstad

Väst, bäst när det gällde.

Årets ledare 2015

Vattengympa 2.0

SISU+Gymnastikförbundet = SANT

MAG i Lilla Sportspegeln

GF Tempo har sommarläger

ABGS har dagläger

Svenska Cupen i Trupp

NM i världens vackraste sport

Tidernas årsmöte - GF Väst 2016

Parkouren fyller Nordstan

JNM-kval i trupp

Äldre nyheter

Hitta det du söker efter

Välkommen till Region Väst

Gymnastikförbundet är en av Sveriges största idrottsorganisationer med 226 000 aktiva medlemmar i 1 100 föreningar. 217 föreningar och 40 652 medlemmar finns i vår region som innefattar Göteborg, Bohuslän-Dalsland, Halland och Västergötland.

Klubbar

Gymnastikens årshjul

Huvudpartner

Huvudsponsor Stadium


Partner