Hoppa till innehåll

Gympa i världsklass.

2017-03-15 09:41

Gymnastikförbundet Väst är glada att kunna presentera detta unika tillfälle! National Danish Performace Team gör på sin världsturné ett stopp i Göteborg och ger oss en chans att uppleva en gymnastikshow i världsklass med sin show IMANI. Här blandas tumbling, modern rytmisk gymnastik, cheer, trampett och akrobatik i en fullspäckad och energisk show. 28 av Danmarks bästa gymnaster, noga utvalda för sina kunskaper såväl som för sina härliga personligheter, ger oss en kväll som inte lämnar någon oberörd. Kom och imponeras och inspireras.

Hoppfullt årsmöte i Väst

2017-03-15 14:38

Gymnastikförbundet Västs årsmöte 2017 hölls i Sjuhäradshallen i Borås med 12 föreningar närvarande. Vi startade med en föreläsning om föreningsutveckling av Oskar Ray-Frayssinet och efter det var det dags för årets aktivitet. Alla bytte om och samlades för att hoppa hopprep i gympahallen under ledning av Athena IK. Utöver att köra både enkelrep, långrep och dubbelrep själva fick deltagarna också agera domare då de skulle räkna antal hopp som gymnasterna gjorde på 30 sek. Inte lätt. När alla tränat klart serverades det kycklingsmörgås, kaffe, te och juice samtidigt som styrelsen informerade om kommande arrangemang i regionen. Själva årsmötet startade sedan och till ordförande på mötet valdes Svenska Gymnastikförbundets ordförande Anna Iwarsson som var gäst hos oss under dagen. En ny medlem valdes in i styrelsen och det var Maria Pettersson från Halmstad som vi hälsar hjärtligt välkommen. Årsmötet flöt på bra och alla var överens på alla punkter. Vi tackar Anna för besöket och vi tackar alla våra 213 föreningar och 45.150 medlemmar för det jättegoda jobbet ni gör ute i era hallar.

Årsmöte GF Väst 2017

2017-02-23 13:59

Gymnastikförbundet Västs årsmöte 2017 kommer att vara i Sjuhäradshallen i Borås söndagen den 12 mars med start klockan 12.00 och beräknat slut 16.00. Vi kommer att starta med en ordförande/infoträff, tätt följd en kul hopprepsträning och uppvisning av Athena IK och därefter fikar vi innan årsmötesförhandlingarna drar igång. Alla handlingar för årsmötet kan ni läsa här nedanför. Anmälda deltagare till årsmötet får också handlingar tillsända sig. Välkomna skall ni vara.

Årets ledare och årets förening i Väst 2016

2017-01-23 10:28

Nu var det dags igen att kora årets ledare respektive årets förening inom Gymnastikförbundet Väst, årsmodell 2016.Vinnarna i de båda kategorierna kommer att nomineras till Svenska Gymnastikförbundets riksomfattande tävling. Syftet med ÅRETS FÖRENING är att lyfta fram en förening som gjort det där lilla extra. Kanske har man lyckats skapa en stark föreningskänsla, gett ledarna massor av utbildning, startat upp grupper i nya discipliner, eller arbetat med positiva attityder. I kategorin ÅRETS LEDARE söker vi eldsjälen som är nytänkande, stöttande och gör något utöver det vanliga. Vinnarna presenteras vid Gymnastikförbundets årsmöte i Borås den 12 mars 2017. Skriv en presentation/motivering av den Du tycker skall premieras och skicka eller maila den till Gymnastikförbundet Väst, Ö Hamngatan 52, 411 09 Göteborg eller vast@gymnastik.se senast den 19 februari 2017.

Hej då Maggan.

2017-01-23 10:29

Vackra sagor är sällan långa heter det ju och lång blev tyvärr inte heller Margaretha Elfvings livssaga. Efter en tids hård kamp förlorade Maggan den 23 december matchen mot cancern och dog bara 61 år ung. Vi inom gymnastiken skulle kunna sammanfatta Maggans otroligt långa och händelserika gympaliv med ordspråket: "Man kan inte leva på sina idéer. Man måste göra något av dem också." Det var Maggan i ett nötskal. Idéerna som kom från henne, i vilket sammanhang de än presenterades, var alltid tokiga, roliga, helt annorlunda och mer eller mindre ogenomförbara för oss andra. Men inte för Maggan, då hennes kraft att alltid gå från idé till handling var helt oslagbar. Vi kommer att sakna dig otroligt mycket på många plan men vi kommer också att minnas alla glada dagar i ditt sällskap. Tack för allt Maggan och sov sött.

Gymnastikgymnasiet i Alingsås

2017-01-03 09:47

För dig som är intresserad av att välja Ahlströmergymnasiet i Alingsås och gymnastik när du skall gå på gymnasiet så är det snart dags för en infodag där. Lördagen den 21 januari kan du komma till skolan och träningshallen för att lyssna på hur allt kommer att bli om du väljer denna skola med gymnastik som inriktning. Du får info om själva skolan, du får kolla träningshallen, du får träffa din kommande tränare Mathias och du får träna i Gymnastikens Hus. Välkommen och ha en kul gymnasietid. Info om dagen hittar du nedan.

Kul Jul & Glatt Nytt

2016-12-21 11:22

Ja det önskar styrelsen i Gymnastikförbundet Väst alla sina 211 föreningar och deras 40.871 gymnaster.

En man-en förening-en bok- en LGW

2016-12-19 12:04

LGW, eller Lars-Gunnar Wirdheim, som han är döpt till är mannen som många av oss förknippar med Halmstad Frigymnaster. Nu har han efter att bla varit, gymnast, tränare, styrelsemänniska, och klubbdirektör under 64 års tid också blivit författare. LGW har nämligen skrivit 2 böcker om Frigymnasternas historia. Böckerna innehåller allt mellan åren 1940-2015 och beskriver HFG i stort som smått med 1300 bilder och 640 sidor text. Böckerna finns att köpa om du kontaktar LGW him self på 070 - 354 64 54

Västs utbildningar 2017

2016-12-16 13:24

Nu ligger alla utbildningar som i dagsläget är planerade för 2017 i Väst uppe på hemsidan under rubriken Utbildning. De utbildningar som ännu inte är 100 klara men som finns i planen och kommer att läggas upp så fort de är spikade helt är följande: 3 st Truppdomare steg 2, Matta/Airtrack, Hopp/Volt och GK Action kommer till hösten, MAG 2 i höst, Teori 2 i Älvängen i höst, Trampolins 3 som svenska arrangerar och beslutar datum och plats på, Performance och AMT kommer i höst, ytterligare en Parkour 1 samt Tricking läggs också i höst. GLÖM INTE ATT ANMÄLA ERA TRÄNARE OCH KOLLA NOGA NÄR ANMÄLNINGSTIDEN GÅR UT. Välkomna.

Rebecka får stipendium av Riksidrottens Vänner

Ytterligare ett guld till samlingen.

AG+gymnasiet=NIU i Alingsås

Soos vinner Svenska Cupen och Nord EM

Sportsbasics med Mats Mejdevi

Svenska Cupenhelgen i Manlig AG

Rörelsedagen 2016 ower and out

Laila Hjalmarson är Årets Tjörnbo 2016

Vattengympa 2.0

Grattis Sofie - landslaget nästa

Från liten till stor genom blått, lila, rött och gult

Gruppträningssommarvecka i Borås

1 helg, 2 svenska mästarinnor i Väst

Kennedy har dagläger.

AG samlas i Halmstad

Väst, bäst när det gällde.

Årets ledare 2015

Vattengympa 2.0

SISU+Gymnastikförbundet = SANT

MAG i Lilla Sportspegeln

Äldre nyheter

Hitta det du söker efter

Välkommen till Region Väst

Gymnastikförbundet är en av Sveriges största idrottsorganisationer med 226 000 aktiva medlemmar i 1 100 föreningar. 217 föreningar och 40 652 medlemmar finns i vår region som innefattar Göteborg, Bohuslän-Dalsland, Halland och Västergötland.

Klubbar

Gymnastikens årshjul

Huvudpartner

Huvudsponsor Stadium


Partner