Hoppa till innehåll

Rörelsedagen 2016 ower and out

2016-08-22 15:55

Då var Rörelsedagen i Väst a la 2016 över. 128 deltagare från 26 föreningar och 19 instruktörer hade tagit sig till Arena Älvhögsborg i Trollhättan lördagen den 20 augusti för att under en heldag bli inspirerade inom trupp, parkour, trampolin, amt, gruppträning och barn. Dessutom serverades det utöver detta både lunch och föreläsningar. Vi vill tacka alla deltagare, instruktörer och andra inblandade för en kul dag i gymnastikens tecken.

SISU+Gymnastikförbundet = SANT

2016-07-01 14:20

Javisst är det så. Hjälps vi åt går det bättre. Nu tar SISU och Gymnastikförbundet tag i det hela och bjuder in alla föreningar till en fullspäckad och intressant lördag i Göteborg. På Hotell 11 den 15 oktober är det dags för att ge och ta, lyssna på inspiratören Jim Thuresson, prata integration och idrottslyft samt filosofera runt framtidens gymnastikförening. Med under dagen som är kostnadsfri finns också Svenska Gymnastikförbundets generalsekreterare Johan Fyrberg. Välkomna skall ni vara till en kanondag, ett Göteborg i sol och många bra möten.

Laila Hjalmarson är Årets Tjörnbo 2016

2016-06-20 10:45

Årets Tjörnbo är en utmärkelse som Tjörns kommun delat ut varje nationaldag sedan 2005. I år gick titeln till gymnastikens och allas vår Laila Hjalmarson fd ledamot i både Gymnastikförbundet Bohuslän-Dal och Göteborg och Bohuslän-Dal, samt fortfarande tränare i Gymmix Tjörn. Motiveringen lyder: Laila har under sina 55 år som gymnastikledare ständigt utvecklats i sin roll, hon är alltid positiv och har oavbrutet bidragit till att förbättra Tjörnbornas hälsa. Grattis och heja Laila.

Vattengympa 2.0

2016-06-14 13:58

Ungdomskommitténs dag Vattengympa 2.0 fick bästa tänkbara uppslutning och väder. 119 deltagare samlades på Älvhögsborg i Trollhättan på nationaldagen för att bada, träna och njuta av solen. 8 föreningar var representerade med både ledare och gymnaster och de fick en gemensam mötesplats men också utrymme för att utmana varandra i Bumperball. För att se filmen från dagen och känna stämningen så klicka på länken lite längre ner. Du kommer att ångra att du inte var med

Grattis Sofie - landslaget nästa

2016-05-19 11:41

Jo det är sant. Sofie Bråtendal från ABGS har blivit uttagen till svenska damlandslaget i trupp som skall representera de blå-gula färgerna på EM i Slovenien i höst. Sofie som är förstaårssenior har imponerat på landslagsledningen på alla kval och samträningar och nu skall det alltså ske. På med landslagsdräkten och stråla tillsammans med dina 11 lagkamrater. Stort lycka till och grattis igen till dig och ABGS.

Från liten till stor genom blått, lila, rött och gult

2016-05-18 11:59

Åldersspannet var mellan 7-46, nån var fd VM-deltagare, nån annan var för första gången hemifrån och stod på ett annat tävlingsgolv än det vanliga och en tredje är OS-domare. Snacka om att kunna träna sin idrott hela livet! Helgen 13-15 maj var ett veckoslut fyllt av tävlingar i olika discipliner och olika klasser men alla lika viktiga och roliga för våra Västdeltagare. Ingen nämnd och ingen glömd men Väst var representerade i alla dessa tävlingar: SM och JSM i RG, USM, JSM och SM i KvAG, Sverigepokal, RM, JSM, SM samt Veteraner i MAG och SM i Drill. Stort grattis till er alla och vi hoppas ni är glada och nöjda med era prestationer. För varje disciplins resultat se deras respektive sida här på Väst. Glad sommar på er också.

Gruppträningssommarvecka i Borås

2016-05-12 16:27

Missa inte en hel sommarvecka med gruppträningsutbildningar. Alla är samlade i Borås under vecka 27 och det blir bas, gympa, styrka/rörlighet, kondition och koreografi i värmen. Utbildning ett till fullpris men vill du gå fler blir det till halva priset. Kom ensam eller tag med familj å vänner. Bo på hotell eller i husvagn, bada, gå på djurpark eller ha det bara gött. Kombinera nytta med nöje. Missa inte sommarens bästa vecka. Välkommen med anmälan senast 5 juni på Västs hemsida.

1 helg, 2 svenska mästarinnor i Väst

2016-05-18 16:11

När SM och JSM i Aerobic Gymnastics avgjordes i Skåne blev det guld både i seniorklassen genom Ann Therese Johansson och i juniorklassen genom Emilia Berkes. Båda tävlar för Ale Aerobic och Dansstudio här i Väst. Det är fantastiskt att ni i föreningen kan träna upp mästarinnor på löpande band och detta år dessutom i både senior och juniorklassen. Trumvirvel på det till alla inblandade. Här kommer en länk till Ale Aerobics hemsida med ett mer ingående reportage http://idrottonline.se/ForeningenAleAerobicochDansstudio-Gymnastik/Nyheter/Nyheter/FantastisktavlingshelgmedRikscupenSvenskaCupenochSM

AG samlas i Halmstad

2016-05-02 11:17

Nu är det bara 2 veckor kvar till årets AG-samling. Det blir SM-helg i Halmstad med herrar, damer, flickor och pojkar. Det är veteraner och unga i en härlig blandning i dagarna 3. 13-15 maj samlas vi för att kora mästare, sätta personliga rekord, diskutera regler, genrepa inför EM, umgås och klara nya övningar. Lycka till alla gymnaster och tränare och välkomna all publik.

Väst, bäst när det gällde.

Kennedy har dagläger.

Vattengympa 2.0

Årets ledare 2015

MAG i Lilla Sportspegeln

GF Tempo har sommarläger

ABGS har dagläger

Svenska Cupen i Trupp

NM i världens vackraste sport

Anders sitter säkert, Petra blir hjälte och Amanda får TIF-gåvan

Tidernas årsmöte - GF Väst 2016

Parkouren fyller Nordstan

JNM-kval i trupp

Birgit Solhult har somnat in

Lidköpings GoSS 100 år

Från alla oss till alla er

Årsmöte 2016 i GF Väst

Jens Hummel till OS

Prova på för ensamkommande

ABGS bäst i Väst

Äldre nyheter

Hitta det du söker efter

Välkommen till Region Väst

Gymnastikförbundet är en av Sveriges största idrottsorganisationer med 226 000 aktiva medlemmar i 1 100 föreningar. 217 föreningar och 40 652 medlemmar finns i vår region som innefattar Göteborg, Bohuslän-Dalsland, Halland och Västergötland.

Klubbar

Huvudpartner

Huvudsponsor Stadium


Partner


Svedea

Gymnastikens årshjul