Hoppa till innehåll

En underbar afton

2017-06-15 13:15

Det blev en helt fantastiskt underbar afton i Lundbystrandshallen för de 728 åskådarna när National Danish Performance Team framförde sin show IMANI. Vi fick se volter och dans i en magisk blandning där tom redskapsfram- och borttagande på ett skickligt sätt ingick i showen. Vi fick se känsla, nyskapande och spektakulära handredskap. Tack för en kväll att minnas.

Sommarträningsläger i Alingsås

2017-05-16 10:43

Vill ni hyra Gymnastikens Hus i Alingsås för ett sommarläger? Samla AG och trupp, tjejer och killar, träna, ät och sov i samma hus. Kan det bli bättre? All info hittar ni här nedanför. Välkomna!

JVM brons

2017-05-03 12:49

Vad skall man säga mer än grattis i massvis. Cheerföreningen GCO tog brons på Junior VM i USA. Energin var på topp och de körde ett grymt och helt felfritt program när det väl gällde. Vi är så glada för er skull och stolta att ni kommer från region Väst. Än en gång grattis till er alla. Gymnaster som tränare.

Truppläger i sommar?

2017-04-10 10:52

Vill du fortsätta att träna fast den ordinarie träningen slutat kanske? Då har du chansen i Göteborg under sommarens första veckor. Flera föreningar har läger som du kan anmäla dig till. Gympa är livet, det är givet. Välkommen.

Ingela Tufvesson, Årets ledare i Väst

2017-04-04 10:40

Nu kan vi äntligen avslöja vem som blev årets ledare i vår region 2016. Ingela Tufvesson heter hon och är verksam sedan 1980-talet i Rolfstorps GoIF där hon arbetar för att ungdomar från bygden skall få förutsättningar att träna gymnastik. Det spelar ingen roll vilka förutsättningar de har - alla är alltid välkomna. Grattis säger vi till dig Ingela och till din förening för att de har turen att ha dig hos sig.

Hoppfullt årsmöte i Väst

2017-03-15 14:38

Gymnastikförbundet Västs årsmöte 2017 hölls i Sjuhäradshallen i Borås med 12 föreningar närvarande. Vi startade med en föreläsning om föreningsutveckling av Oskar Ray-Frayssinet och efter det var det dags för årets aktivitet. Alla bytte om och samlades för att hoppa hopprep i gympahallen under ledning av Athena IK. Utöver att köra både enkelrep, långrep och dubbelrep själva fick deltagarna också agera domare då de skulle räkna antal hopp som gymnasterna gjorde på 30 sek. Inte lätt. När alla tränat klart serverades det kycklingsmörgås, kaffe, te och juice samtidigt som styrelsen informerade om kommande arrangemang i regionen. Själva årsmötet startade sedan och till ordförande på mötet valdes Svenska Gymnastikförbundets ordförande Anna Iwarsson som var gäst hos oss under dagen. En ny medlem valdes in i styrelsen och det var Maria Pettersson från Halmstad som vi hälsar hjärtligt välkommen. Årsmötet flöt på bra och alla var överens på alla punkter. Vi tackar Anna för besöket och vi tackar alla våra 213 föreningar och 45.150 medlemmar för det jättegoda jobbet ni gör ute i era hallar.

Årsmöte GF Väst 2017

2017-02-23 13:59

Gymnastikförbundet Västs årsmöte 2017 kommer att vara i Sjuhäradshallen i Borås söndagen den 12 mars med start klockan 12.00 och beräknat slut 16.00. Vi kommer att starta med en ordförande/infoträff, tätt följd en kul hopprepsträning och uppvisning av Athena IK och därefter fikar vi innan årsmötesförhandlingarna drar igång. Alla handlingar för årsmötet kan ni läsa här nedanför. Anmälda deltagare till årsmötet får också handlingar tillsända sig. Välkomna skall ni vara.

Årets ledare och årets förening i Väst 2016

2017-01-23 10:28

Nu var det dags igen att kora årets ledare respektive årets förening inom Gymnastikförbundet Väst, årsmodell 2016.Vinnarna i de båda kategorierna kommer att nomineras till Svenska Gymnastikförbundets riksomfattande tävling. Syftet med ÅRETS FÖRENING är att lyfta fram en förening som gjort det där lilla extra. Kanske har man lyckats skapa en stark föreningskänsla, gett ledarna massor av utbildning, startat upp grupper i nya discipliner, eller arbetat med positiva attityder. I kategorin ÅRETS LEDARE söker vi eldsjälen som är nytänkande, stöttande och gör något utöver det vanliga. Vinnarna presenteras vid Gymnastikförbundets årsmöte i Borås den 12 mars 2017. Skriv en presentation/motivering av den Du tycker skall premieras och skicka eller maila den till Gymnastikförbundet Väst, Ö Hamngatan 52, 411 09 Göteborg eller vast@gymnastik.se senast den 19 februari 2017.

Hej då Maggan.

2017-01-23 10:29

Vackra sagor är sällan långa heter det ju och lång blev tyvärr inte heller Margaretha Elfvings livssaga. Efter en tids hård kamp förlorade Maggan den 23 december matchen mot cancern och dog bara 61 år ung. Vi inom gymnastiken skulle kunna sammanfatta Maggans otroligt långa och händelserika gympaliv med ordspråket: "Man kan inte leva på sina idéer. Man måste göra något av dem också." Det var Maggan i ett nötskal. Idéerna som kom från henne, i vilket sammanhang de än presenterades, var alltid tokiga, roliga, helt annorlunda och mer eller mindre ogenomförbara för oss andra. Men inte för Maggan, då hennes kraft att alltid gå från idé till handling var helt oslagbar. Vi kommer att sakna dig otroligt mycket på många plan men vi kommer också att minnas alla glada dagar i ditt sällskap. Tack för allt Maggan och sov sött.

Gymnastikgymnasiet i Alingsås

Kul Jul & Glatt Nytt

En man-en förening-en bok- en LGW

Västs utbildningar 2017

Rebecka får stipendium av Riksidrottens Vänner

Ytterligare ett guld till samlingen.

AG+gymnasiet=NIU i Alingsås

Soos vinner Svenska Cupen och Nord EM

Sportsbasics med Mats Mejdevi

Svenska Cupenhelgen i Manlig AG

Rörelsedagen 2016 ower and out

Laila Hjalmarson är Årets Tjörnbo 2016

Vattengympa 2.0

Grattis Sofie - landslaget nästa

Från liten till stor genom blått, lila, rött och gult

Gruppträningssommarvecka i Borås

1 helg, 2 svenska mästarinnor i Väst

Kennedy har dagläger.

AG samlas i Halmstad

Väst, bäst när det gällde.

Äldre nyheter

Hitta det du söker efter

Välkommen till Region Väst

Gymnastikförbundet är en av Sveriges största idrottsorganisationer med 226 000 aktiva medlemmar i 1 100 föreningar. 217 föreningar och 40 652 medlemmar finns i vår region som innefattar Göteborg, Bohuslän-Dalsland, Halland och Västergötland.

Klubbar

Huvudpartner

Huvudsponsor Stadium


Partner