Hoppa till innehåll

Idrottslyftet

Syftet med Idrottslyftet är att bidra till "mer & fler", nämligen att stötta utökad och ny aktivitet för flera idrottare än i dag. Bidrag från Idrottslyftet hoppas vi möjliggör att dörrarna öppnas för fler intresserade, och på så sätt katalyserar en positiv utveckling och spridning av gymnastiken över hela landet. Läs mer om Idrottslyftet längre nere på denna sida.

Idrottslyftet 2017

Riktlinjerna för Idrottslyftet 2017 är fastställda av Gymnastikförbundets styrelse. Nya ansökningar för 2017 tas emot från 9 januari 2017. Hela syftet med Idrottslyftet är att stärka utvecklingskraften i er förening! 

Gymnastikförbundets kriterier för 2017

Idrottslyftet 2016

Riktlinjerna för Idrottslyftet 2016 är fastställda av Gymnastikförbundets styrelse.

Gymnastikförbundets riktlinjer för Idrottslyftet 2016

Hur stort är föreningens behov - och inom vilket område är det störst? Använd gärna SISUs skattningsverktyg för att få en tydligare bild:

SISU Idrottsutbildernas skattningsverktyg

Men kan vi söka bidrag för det vi vill uppnå? Ta del av denna enkla online-guide och få svar på dina frågor direkt:

Idrottslyftets Online-guide - vad kan vi söka?

Så ansökar du

Ansökan till Idrottslyftet sker genom föreningens IdrottOnline sida. Hur går man tillväga? Ta del av manualen/guiden som beskriver alla delar av Idrottslyftsapplikationen:

IdrottOnline manual - Allt kring Idrottslyftet

På IdrottOnlines YouTube sida kan du se fler instruktionsfilmar som hjälp till att ansöka Idrottslyftet och som support för IdrottOnline i stort. 

Har din förening inte redan aktiverat er IdrottOnline sida, är det alltså dags att göra det. Mer information om IdrottOnline hittar du på www.idrottonline.se.

Redovisning av projekt

En förutsättning för att beviljas bidrag inom Idrottslyftet är att alla tidigare projekt är redovisade. Redovisningsformuläret skapas automatiskt när en ansökan godkänns och du hittar det via föreningens IdrottOnline sida, längst ner på sidan. Klicka på fliken "Idrottslyftet" när du är inloggad och välj perioden det gäller i rullmenyn.

Kan du inte skicka iväg redovisningen? Det beror mycket troligen på att du inte har rätt behörighet i systemet. Det finns olika sätt att lösa detta (enligt prioriteringsordning):

  1. Kontakta föreningens ansvariga för IdrottOnline sidan och be denna lägga på rollen "Idrottslyftsansvarig" på ditt inlogg
  2. Be ordförande eller kassör skicka in rapporten (den rollen ger automatiskt denna behörighet). 
  3. Kontakta Helpdesk på www.idrottonline.se

Utbildningsplaner

Som hjälp att sammanfatta föreningens utbildningsbehov kan dessa två exempel användas. Se dem enbart som inspiration eller som ett verktyg till att uppdatera föreningens utbildningsstatus och behov inför varje ny säsong. Båda går bra att använda som bilaga till idrottslyftsansökan.

Utbildningsplan, exempel

Utbildningsplan, exempel 2

Mer om Idrottslyftet

Du kan läsa mer om bakgrunden för Idrottslyftet och bland annat hitta övriga ansökningsmöjligheter i denna folder eller på Riksidrottsförbundets hemsida svenskidrott.se.

Alla satsningar inom Idrottslyftet ska genomsyras av Idrotten Vill. Men vad betyder det egentligen? Ta del av Idrotten Vill här.

Har du frågor som du inte hittat svar på här på sidan? Fyll i detta formulär så hör vi av oss: Kontakta Idrottslyftsansvarig

Inspiration

Vi har lyft fram lite exemplar på bra föreningsprojekt som vi tror kan inspirera och skapa glädja och utveckling i fler föreningar.

Större nytänkande ungdomsprojekt 2015

Större nytänkande barnprojekt 2015

Se "Större nytänkande ungdomsprojekt 2013" här.

Se "Större nytänkande barnprojekt 2013" här.

Se andra gymnastikprojekt här på sidan.

Statistik

Ca. 7 av 10 ansökan beviljas bidrag.
Genomsnittligt bidrag per ansökan är ca. 20 000 :-.

Idrottslyftets logotyp

Alla föreningar uppmanas att använda logotypen på hemsidor och i dokument som är knytna till projekt som har fått idrottslyftsbidrag. Intentionen är att visa på hur viktiga dessa medel är för idrotten och hur mycket aktivitet Idrottslyftet bidrar till.

Ladda ner Idrottslyftets logotyp


Senast uppdaterad: 2016-12-21

Tillbaka

Ta ett steg bakåt

Huvudpartner

Huvudsponsor Stadium


Partner