Hoppa till innehåll

Om barn, motorik och idrottslokaler för gymnastik

Här finns information om behovet av grundmotorisk träning och välutrustade idrottshallar för gymnastik. Här finns också råd om hur sådana lokaler bör utrustas, fakta och forskningsstöd. (Se Dokumentbank). Vi välkomnar tips och bidrag (info@gymnastik.se).

"Tänk om alla idrotter behövde göra som oss"

2015-05-08 10:40

Idag publicerar Aftonbladet en debattartikel från oss inom Gymnastiken efter ett initiativ från vår ungdomskommitté. Artikeln sätter fokus på anläggningsfrågan och bristen på specialhallar.

Gymnastikens Hus i 3D

2014-09-12 13:58

"Hur ska ett Gymnastikens Hus anno 2014 se ut om man fokuserar på Vision 2020 och uppsatta tillväxtmål?" Ungefär den frågeställningen tog truppgymnasten Fredrik Westman, och hans studiekamrat på KTH Paula Rolander, utgångspunkt i när de formade deras examensarbete på KTH i Stockholm inom Byggteknik och design. Ett inspirations- och diskussionsunderlag med interaktiva 3D-skissar som stöd, helt fritt att använda.

Gymnastikens Hus i Örebro - nytt förslag

2014-04-02 15:47

Köerna till gymnastiken är långa i Örebro som inte bara har en lång tradition som gymnastikstad utan också stora framgångar i nutid. Här har flera gymnastikföreningar gått ihop för att ta fram ett förslag till ett gemensamt Gymnastikens Hus som skulle ge gymnaster och föreningar goda träningsvillkor och samtidigt vara en stor resurs för kommunen. Länge och målmedvetet har man informerat politiker och nu även media om visionen och det intressanta förslaget. Ta gärna del av Gymnastikförbundet Mellansvenskas presentation för politikerna, materialet ligger som en nedladdningsbar PDF under fliken Stöd/Fakta/Stödmaterial förening och även i Dokumentbanken.

LUGI driver intressant hallprojekt

2014-02-14 17:05

LUGI har aldrig haft en egen hall. När tankarna på en egen hall föddes ville man tänka nytt och det har man gjort - idéförslaget över Sveriges första stora motorik&gymnastikhall har nu presenterats för politikerna.

Grattis Bro IK till nya fina gymnastiksalen

2014-02-14 23:35

Så här borde väl många skolgymnastiksalar se ut! Vi inspireras och gläds åt Bro IK:s framgångsrika ansträngningar! I en god dialog med kommunen och med stöd från Idrottslyftet har man fått en gymnastiksal i Härneviskolan att vara stolta över.

Malmö Årets Gymnastikkommun 2013

2014-02-14 17:05

24 kommuner var nominerade. Fyra belönas och Malmö blir Årets Gymnastikkommun och mottog priset under Idrottens Dag i Almedalen. - Jag är stolt som en tupp! sade kommunfullmäktiges vice ordförande, Andreas Schönström. Hedersomnämnanden till Växjö, Timrå och Åmåls kommun.

Ny gymnastikhall också i Sigtuna Kommun

2014-02-14 17:06

Det blir snart en gymnastikhall också i Sigtuna, berättar ordföranden i Sigtuna Märsta Gymnastikklubb, och den ska stå klar hösten 2014. Ett långt, målmedvetet arbete från klubbens sida gav gensvar från kommunens sida - inspirerande för andra gymnastikföreningar i liknande läge att ta del av! Hallen kommer att delas med Sigtuna Basket. Grattis till Sigtuna Märsta Gymnastikklubb som verkligen fått något att se fram mot.

Stockholm får ny gymnastikhall 2015

2014-02-14 17:05

Idrottsnämnden fattade i juni 2013 beslut om att Stockholm ska få en ny specialhall för truppgymnastik, artistisk gymnastik och rytmisk gymnastik. Den nya hallen ska stå färdig 2015.

Sista veckan för nominering av Årets Gymnastikkommun

2014-02-14 17:07

Vi går in i slutspurten! Den 15 maj är sista dagen för att nominera en kommun som satsat på att göra det möjligt för barn att träna sin motorik med gymnastik. Nominera på www.gymnastik.se/nominera! Alla kan nominera - men kom i håg, det är kommunens insatser som ska premieras!

Tvärsnytt uppmärksammar köerna till barngympan

Blir barn smarta av gympa?

Växjös nya trupphall en riktig hit

Stor hall för truppgymnastik i Växjö

Enebybergsgymnasterna får egen hall

Tullinge GF invigde ny gymnastikhall

Mer gympa i skolan ger bättre motorik och bättre studieresultat

Ett politiskt initiativ att applådera

Nominera årets gymnastikkommun 2015

Tusentals barn i kö till gymnastiken - lokaler begränsar

Informationsinsats mot kommunerna

Hurra för Växjö kommun - satsar på ny gymnastikhall

Gymnastik tv

Linden Equipment (LE...

Läs mer

Rantzows Sport