Hoppa till sidans innehåll

Omlicensiering


Efter fem år måste du som tränare omlicensiera dig på det praktiska disciplinspecifika steget (med undantag för PKTR, fristående för truppgymnastik, hopprep och aerobic gymnastics) - om du ej gått vidare i utbildningsstegen (då gäller fem år för det nya steget). Om du ej har den teoretiska delen sedan tidigare, ska denna kurs/dessa kurser genomföras innan omlicenseringen.

Omlicenseringen går till på följande sätt:

För steg 1

Aktuell förening skickar in ett intyg på att du är aktiv som tränare på den nivå som utbildningen gav dig. Detta intyg ska skrivas på av ordförande i föreningen, då det är föreningen som är ytterst ansvarig för kvalité och säkerhet av verksamheten som bedrivs. Från den dagen du erhåller ditt nya licenskort är din licens giltig ytterligare fem år.

Blankett för omlicensering steg 1 (detta intyg skickas till närmaste region för godkännande).

För steg 2

Aktuell förening ska liksom på steg 1 intyga att tränaren är aktiv på den nivå som utbildningen gav dig i form av ett intyg. Tränaren ska dessutom vända sig till närmaste region för att göra en skrivning för den aktuella disciplinen. Regionen kan ta ut en administrativ avgift för detta omlicensieringstillfälle. Från den dagen ditt nya licenskort utfärdas är din licens giltig ytterligare fem år.

Blankett för omlicensering steg 2 (detta intyg skickas till närmaste region för godkännande). Kom ihåg att också boka in ett skrivningstillfälle i samråd med närmaste region.

För steg 3

Truppgymnastik: Tränaren anmäler sig till ett omlicenseringstillfälle, som genomförs vid vissa ordinarie steg 3-utbildningar, alternativt genomför utbildningen igen. Tänk på att ha god framförhållning när du ska omlicensera dig på steg 3.

Trampolin och kvinnlig artistisk gymnastik: För omlicensering av steg 3-utbildning krävs att utbildningen genomförs i sin helhet igen. Tänk på att ha god framförhållning när du ska omlicensera dig på steg 3.

För steg 4

Truppgymnastik och trampolin: För omlicensering av steg 4-utbildning krävs att utbildningen genomförs i sin helhet igen. Tänk på att ha god framförhållning när du ska omlicensera dig på steg 4.

Uppdaterad: 25 MAR 2019 13:22 Skribent: Kajsa Hägle
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Gymnastikförbundet Mitt
Idrottens hus Box 384
831 25 Östersund

Besöksadress:
Sollidenvägen 62 B
831 43 Östersund

Kontakt:
Tel: 0104764247, 0104764247
Fax: 063511705
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKBUTIKEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Scandic Catea logotyp Svedea logotyp LEG Logotyp unisport logo Folkspel logotyp Svenska Spel

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Scandic