Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Gymnastikförbundet


Förberedelserna är redan i fullgång inför nästa EUROGYM 2020 som genomförs mellan den 12–16 juli i Reykjavik på Island.
 
Den artistiska gymnastiken inleds 23 juli med kvaltävlingar och avslutas 27 juli med grenfinaler. Sex gymnaster, tre tjejer och tre killar, representerar Sverige under mästerskapet.
 
I specialgrenen "tripplar" som avslutade årets EM i hopprep tog Isa Vigren från Kämpinge gymnastikförening hem bronset.
 
Från Sverige tävlade fyra damer och två herrar i de individuella EM-tävlingarna. Konkurrensen var hård då nivån var hög och trots mycket väl genomförda tävlingar räckte det inte hela vägen idag.
 
Under lördagseftermiddagen avgjordes EM i hoppreps lagtävlingar för damer i österrikiska Graz. Det svenska laget med b.la. den svenska mästarinnan Sara Nässel vann ett grenguld och kom på fjärde plats i totaltävlingen.
 
Välkommen att gå med den samlade idrottsrörelsen i Stockholms Prideparad den 3 augusti 2019.
 

EM i hopprep 2019

(2019-07-17 13:47)
EM i hopprep avgörs i Graz, Österrike, 19-21 juli. Följ tävlingarna via streaming.
 
Vår verksamhet slutar aldrig fascinera mig. En snabb tillbakablick från februari/mars då jag skrev till er alla senast gör att i alla fall jag stolt sträcka på mig att få tillhöra detta sammanhang – Svensk Gymnastik.
 
”Jag har aldrig varit på ett häftigare evenemang.” ”Gymnastiken är för första gången storartad.” ”Jag har fått fler kontakter under dessa dagar än jag fick under mina tre år på gymnasiet.”
 
Malmöflickorna är ett stående inslag på Gymnaestradan och en av dem som har varit med hela sex gånger är Linda Swärd. Vi fick en pratstund med henne under genrepet till kvällens FIG-gala.
 
Det är deras nionde Gymnaestrada och den här gången representeras föreningen av ett yngre team än normalt, eftersom de äldre gymnasterna har det hektiskt på hemmaplan med SM och ett annalkande EM.
 
Fyra länder, en gemensam show och två utsålda föreställningar där publiken knappt ville lämna arenan när den sista uppvisningen var klar.
 
Gymnastikförbundets nationella ungdomskommitté bjuder in till en inspirationshelg för unga gymnastikledare från hela landet i slutet av augusti.
 
Margaret Sikkens Ahlquist är svenskan som gjort kometkarriär i den internationella gymnastikvärlden. Hon har vigt sitt liv åt gymnastiken och finns sedan några år i International Gymnastics Hall of Fame
 
Idag var det dags för den officiella starten av den 16:e Gymnaestradan och vid lunchtid började de 18 000 deltagarna från 66 länder samlas vid mässområdet i Dornbirn och den kommande invigningen på Birkenwise Stadium.
 

Postadress:
Svenska Gymnastikförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: info@gymnastik.se

Se all info

GYMNASTIKBUTIKEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Catea logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Scandic