FOTO: Air Wipp

Succé för Marcus "Zyrken" Gustafsson - Art of Motion 2012

2012-10-03

Lördag den 29 september var det dags för Art of Motion på Santorini, Grekland. Marcus 'Zyrken' Gustafsson levererade som vanligt och slutade på en andra plats.

Totalt deltog 21 atleter från hela världen under tävlingen på Santorini. Förstaplatsen vanns av Pavels Petkuns från Lettland och tredje platsen intogs av Jason Paul från Tyskland.
 
Banan var 260 meter lång och sträckte sig över tak, kyrkkupoler, terrasser och pooler. Höjdskillnaden var totalt cirka 70 meter. Vid målgången, som var en simbassäng, var det totalt 2 500 galna fans som tog emot atleterna.
 
Idag kommer Marcus tillbaka till Sverige för att fortsätta arbetet med framtidens stjärnor. Han bygger just nu en Parkourhall i Helsingborg genom den ideella föreningen Air Wipp Academy. Där kommer flera hundra barn och unga kunna träna varje vecka för att utvecklas inom Parkour och Freerunning. 
 
Resultatlista Red Bull Art Of Motion Santorini 2012

1. Pasha Petkuns (LAT) 455 Points
2. Markus Gustafsson (SWE) 436 Points
3. Jason Paul (GER) 434 Points
4. Yoann Leroux (FRA) 419 Points
5. Luis Alkmim (POR) 404 Points
6. Alexander Zyulev (RUS) 401 Points
7. Luci Romberg (USA) 372 Points
8. Ryan Doyle (UK) 366 Points
 
Winner Best Trick: Alexander Zyulev (RUS) 
Best Woman: Luci Romberg (USA)

Mer info om Air Wipp på www.air-wipp.com


Jonas Juhl Christiansen (källa: Air Wipp)

Tillbaka

Ta ett steg bakåt

Senaste nytt

Så påverkar alkohol din träning

Enligt den kunskapsöversikt som tre forskare på GIH har sammanställt kan den fysiska prestationsförmågan i vissa fall vara nedsatt i mer än 60 timmar efter alkoholintag. – Koordination, koncentration och reaktionsförmåga påverkas mest negativt av alkoholkonsumtion, vilket medför att skaderisken ökar, framför allt i samband med trötthet, säger Mikael Mattsson, lektor och en av författarna. »

SweGym i Umeå 23 november 2013

Prova på ett roligt "mini-EUROGYM" i Umeå 23/11. Inspiration, workshops och uppvisningar är i fokus när det andra SweGym genomförs detta året. Läs mer i inbjudan som du når via länken. Anmälan senast 28 oktober, så snabba ryck. Och du.. Det är GRATIS att medverka! »

ZZzzZzZZz...

Som du kanske märkt händer det inte mycket på Flickis.se. Det har sin anledning, sidan sover nämligen. Gymnastikförbundet ser över andra alternativ och funderar så det knakar. Under tiden låter vi sidan sova ostörd.. Idéer eller något du gärna bidrar med? Skicka ett mail jonas.juhl@gymnastik.se direkt. »