Hoppa till innehåll

Kursinformation Barn/Ungdom

Gymnastikförbundet har ett brett utbildningsutbud för dig som barnledare. Det ger dig möjlighet till en mycket bra ledarutbildning och många varierande inriktningar. Hos oss kan du ständigt få påfyllning med ny kunskap och nya idéer.

Utbildningsutbudet startar med en gemensam grundutbildning som vi kallar för Baskurs. Under denna utbildning får du en bra grund att stå på som gör att du känner dig trygg att ta på dig ett ledaruppdrag. Förutom grundläggande kunskap inom ledarskap, barns- och ungdomars utveckling får du massor av övningar och redskapsförslag för att stå rustad för ett ledaruppdrag. Efter att du genomgått vår baskurs öppnar sig ett brett utbud av olika inriktningar för att du ständig ska kunna vidareutbilda dig.

Utbildningskrav
Gymnastikförbundet har tagit fram utbildningskrav för att säkerställa att ledare/tränare har rätt utbildningsnivå för att träna gymnaster på en viss nivå. Dessa sammanfattas i dokumentet Utbildningskrav. Tex gäller det att inneha en viss licens för att få träna gymnaster som genomför volt. Läs detaljerad info i dokumentet ovan.

 

Teori- och ledarskapsutbildningar

Baskurs Barn och Ungdom

Hjälpledarutbildning

Teknikutbildningar

Hopp och Volt

Matta och Airtrack

Trampolin för nybörjare

Inspirationsutbildningar

Bamsegympa Grund

Mera Bamsegympa

Ännu Mera Bamsegympa 

Familjegympa

Alla kan Gympa

Fantasi- och Äventyrsbanor

Yoga Barn och Ungdom

GympaKidz Action - spännande redskapsbanor och styrkelekar

GympaKidz Show and Dance

GympaKidz Parkour

Performance – show och uppvisning 7-25 år

Young Training – gruppträning 13-25 år

Anna Blid  |  Senast uppdaterad: 2016-05-13

Tillbaka

Ta ett steg bakåt