Hoppa till sidans innehåll

Försäkringar


Försäkringar för medlemmar och föreningar

DU HAR VÄL SETT ÖVER DITT OCH FÖRENINGENS SKYDD?

Som medlem i en förening är det ditt ansvar att se till att du har betalat medlemsavgiften till din hemmaförening. 

Som tävlingsgymnast är det ditt ansvar att kontakta din förening och säkerställa att du har en tävlingslicens och därmed även försäkring. Tävlingslicensen är personlig.

Det är alltid föreningens ansvar att se över att ni har ett fullgott försäkringsskydd för medlemmar, redskap, inventarier och eventuella anställda.

Gymnastikförbundet samverkar med Pensum försäkringsmäklare. Pensum finns till för dig och lämnar råd och information kring våra försäkringar. Ta gärna kontakt med dem om du behöver hjälp. 

KONTAKTUPPGIFTER TILL PENSUM FINNER DU HÄR

Vi har idag två försäkringsbolag som vi har upphandlat försäkringsskydd i, Svedea och Folksam.

Svedeas försäkringar gäller för dig som tränar (BAS eller TRÄNINGSLICENS) och tävlar (TÄVLINGSLICENS) och för en förening som vill försäkra prova- på- verksamhet (KORTTIDSFÖRSÄKRING) och redskap (REDSKAPSFÖRSÄKRING).

Mer om Svedeas försäkringar kan du läsa här: https://www.svedea.se/gruppforsakringar/gymnastik

Folksams försäkringar gäller för dig som elitsatstsar och/ eller är väldigt träningsintensiv   (BAS och BAS+), för förening som vill ha skydd för ideella ledare och funktionärer (RF GRUND) samt för byggnader,material och teknisk utrustning (RF KOMPLETTERING).

Mer information om försäkringarna gällande:

- Ideella ledare/ domare/ funktionärer i din förening - RF:s Grundförsäkring

Denna försäkring har alla föreningar som är medlemmar i Riksidrottsförbundet automatiskt betald därifrån.

Den innefattar:  

  • Ansvarsförsäkring för idrottslig och ideell verksamhet
  • Förmögenhetsbrottsförsäkring
  • Rättsskyddsförsäkring
  • Patientförsäkring
  • Olycksfalls- och krisförsäkring för oavlönade funktionärer och ledare

- Medlemmar som tränar på att träna i alla discipliner samt barnverksamhet och gruppmotion, oavsett ålder - Basförsäkring via Svedea

- Medlemmar som tränar för att tävla och som utför fria rotationer runt tväraxeln (oavsett redskap) samt överslag och kullerbytta på trampett men som inte är i behov av en tävlingslicens - Träningsförsäkring med träningslicens via Svedea

- Medlemmar som tävlar och som också ska lösa tävlingslicens – Tävlingsförsäkring med tävlingslicens via Svedea 

- Personer som inte är medlemmar i någon gymnastikförening som deltar i t ex prova-på-verksamhet eller läger - Korttidsförsäkring via Svedea 

- Redskap - Redskapsförsäkring via Svedea 

- Medlemmar som är tränings- och tävlingsintensiva/ elitaktiva/ elitsatsande (OBS att man ändå måste lösa en tävlingslicensförsäkring via Svedea för att få tävla, oavsett nivå) Elitidrottsförsäkring via Folksam

Varför Elitidrottsförsäkring?

För dig som satsar på din idrott och tränar mycket är Folksams Elitförsäkring det alternativ som vi rekommenderar.  För dig som är landslagsaktiv, representerar Sverige eller tillhör Juniornivå inom truppverksamhet är denna försäkring absolut nödvändig då den är anpassad efter den träningsintensitet och nivå du befinner dig på. Denna försäkring tecknar DU själv.

8/ Byggnader, material och teknisk utrustning - RF:s Kompletteringsförsäkring via Folksam

Kompletterande försäkringsskydd

Vi har idag ofta flera försäkringar som kan träda in om olyckan är framme. Det är viktigt att du ser över ditt försäkringsskydd så att du känner att du har det skydd du önskar. Skolförsäkring, privat olycksfalls-, sjuk- eller livförsäkring och hemförsäkring kan många gånger komplettera din försäkring som föreningen tecknat. Det är bra att kontrollera vad som gäller för just dig och de försäkringar du har innan olyckan är framme.

Hur gör jag om jag skadar mig?

Det viktiga är att du anmäler din skada till ditt försäkringsbolag så att skadan registreras även om det senare visar sig att du inte önskar utnyttja försäkringen eller att skadan inte omfattades av skyddet. Det är endast om skadan är registrerad som försäkringens skydd och ersättning kan falla ut.

Registreringen sker genom att du fyller i och skickar in skaderegistreringsblanketten nedan.

Viktigt att du meddelar din hemmaförening att en skada har skett och att du har registrerat den.

LÄNK TILL SKADEREGISTRERINGSBLANKETT  SVEDEA

LÄNK TILL KONTAKT FOLKSAM

 

Uppdaterad: 30 NOV 2017 09:52 Skribent: Emelie Berglund
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Gymnastikförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKBUTIKEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Catea logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Scandic