Hoppa till sidans innehåll

Träningsmiljöer/anläggningar


Många föreningar rapporterar att de vill utöka sin verksamhet. Utmaningen är ofta tillgång till anläggning och ledare. Därför behöver tillgång till anläggningar och insatser för att stärka det ideella ledarskapet fortsatt vara i fokus inom Svensk Gymnastik för att kunna möta efterfrågan och utveckla vår verksamhet, inte minst för att säkerställa föreningstillhörighetens attraktionskraft.

 

Anpassad anläggning:

En anläggning som är byggd specifikt för en eller flera våra discipliner. Den kan vara del- eller helanpassad med landningsgropar  och större redskap. Redskapen är fast utplacerade i lokalen.

 

Skolidrottshallar:

Med skolidrottshallar menar vi gymnastiksalar som används dels för skolbruk, dels för föreningsverksamhet på fritid.

Merparten av våra föreningsträningar bedrivs skolidrottshallar. I dessa lokaler värnar vi främst om att lokalerna ska vara rikt utrustade med redskap och material som tillgodoser barns och ungdomars behov av allsidig och varierad motorisk träning. Utrustning och redskap kan både vara fast monterad eller lösa/flyttbara, vilket även ställer krav på ordentliga redskapsförråd att förvar dessa i. Rekommendationslista på redskap finner du i Måttboken och broschyren ”Redskapshallar”. 

 

Parkourparker:

Sedan 2012 är parkour (freerunning) en ny disciplin. Kommuner, föreningar m.fl har efterfrågat information om dessa anläggningar.

Uppdaterad: 13 AUG 2018 16:44
Skribent: Emelie Berglund
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Gymnastikförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-6996000
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKBUTIKEN

Webbshop

PARTNERS

Stadium Pensum logotyp Vera Sport logotyp Scandic Catea logotyp Svedea logotyp LEG Logotyp unisport logo Folkspel logotyp Svenska Spel

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Scandic