Hoppa till sidans innehåll

Svensk Gymnastik Vill


Rörelse hela livet - Svensk Gymnastiks verksamhetsidé beskriver vad vi vill åstadkomma med alla de uttrycksformer vi tillsammans representerar. Verksamhetsidén berättar för utövare och omvärld vad vi tycker är viktigast. Vi säger vad vår högsta strävan är och avger ett löfte.

Inom vår utvecklingsmodell ryms allt från den grundläggande barngymnastiken till seniorernas rörelseglädje. Modellen hjälper oss att öka vår kunskap, ta ställning i olika frågor och leva våra värderingar när det gäller livsstil, tävling, träning eller uppvisning.

Vi har samlat oss kring hur vi anser att Svensk Gymnastik ska bedrivas och beskrivit det i utvecklingsmodellens nyckelfaktorer. Det handlar om att finna glädje i det vi gör, att alla inte vill göra lika och att ha respekt för varandra. Nyckelfaktorerna är tillsammans med vår värdegrund och uppförandekoden basen för all vår verksamhet.

Energin och glädjen inom Svensk Gymnastik lever i föreningarna. Oavsett om föreningen är ny eller har funnits med i några eller många år, är det här attraktions- och utvecklingskraft finns. Gymnastikförbundet är en katalysator i utvecklingsarbetet och ser till att Svensk Gymnastik har bästa möjliga förutsättningar för att bedriva verksamheten och nå målen.

Det vi gör tillsammans inom Svensk Gymnastik är unikt. Många vänder sig till oss när det gäller den grundmotoriska träningen och ser med fascination på det som vi ser som naturligt. Svensk Gymnastik har aldrig varit mer attraktiv än nu. Känn er stolta för vad vi tillsammans representerar och presterar. 

Förbundsstyrelsen

 

Svensk Gymnastik Vill innehåller följande delar:

  • Vår verksamhetsidé: Svensk gymnastik - Rörelse hela livet
  • Svensk Gymnastiks vision
  • Svensk Gymnastiks värdegrund
  • Svensk Gymnastiks uppförandekod
  • Utvecklingsmodellen
  • Svensk Gymnastiks utvecklingsmodell - rörelse hela livet!
  • Utvecklingsmodellen i praktiken
  • Nyckelfaktorer, Svensk Gymnastik ska:
  • Vår väg framåt 2019-2020
  • Fokusområden 2019-2020

 

Läs Svensk Gymnastik Vill

Svensk Gymnastik Vill för utskrift

Engelsk version av Svensk Gymnastik Vill (kommer inom kort)

 

För att få en ännu tydligare bild av Svensk Gymnastik Vill rekommenderar vi att du även läser tidigare versioner av Svensk Gymnastik Vill. Dessa ligger till grund för den nuvarande vägen och förklarar bland annat Utvecklingsmodellen i sin helhet.

Svensk Gymnastik Vill 2017-2018

Svensk Gymnastik Vill 2015-2016 (kommer inom kort)

Gymnastiken Vill 2013-2014

 

Historiskt arbete kopplat till värdegrundsfrågor och tävling

I början av 2012 publicerade Dagens Nyheter en artikelserie om gymnastiken, där en mycket negativ bild målades upp och hur barn- och unga behandlas inom gymnastiken.

Kritiken togs på allvar och artiklarna blev avstampet till en omfattande mediegranskning av svensk landslagsgymnastiken, men också inom rörelsen. Sedan dess har ett omfattande, och forfarande pågående arbete, initierats. En av de första aktiviteterna var att låta en oberoende part utreda ledarkulturen inom svensk landslagsgymnastik. Jonas Stiers, professor i socialpsykologi vid Mälardalens Högskola, utredning kan du läsa här. 

Här kan du läsa ett axplock av artiklar som publicerats på webben kring värdegrund.  De beskriver flera av de aktivteter, åtgärder och uttalanden som Gymnastikförbundet gjort genom åren. Förteckningen är inte komplett. 

Ett flertal åtgärder har genomförst inom gymnastiken de senaste åren. Sammanställningen är daterad juni 2016, men utvecklingsarbetet fortsätter. 

Uppdaterad: 20 NOV 2017 16:34 Skribent: Emelie Berglund
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Gymnastikförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-6996000
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKBUTIKEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Scandic Catea logotyp Svedea logotyp LEG Logotyp unisport logo Folkspel logotyp Svenska Spel

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Scandic