Hoppa till sidans innehåll

Rytmisk gymnastik


Landslaget består av:

- Juniorlandslag (13-15 år)
- Seniorlandslag (16 år uppåt)

Vid enstaka samlingar kan det inkluderas flera gymnaster än de som är uttagna i landslaget. Det sker i så fall i form av en "bruttotrupp" av gymnaster som anses potentiella att kunna tas ut till landslaget på sikt.

Fokus 2019

Årets fokus är att stötta gymnaster och föreningar i processen att uppnå kvalifikation till EM och VM genom medverkan på flertalet världscuper och internationella tävlingar. Kvalifikation till det första Junior-VM som går under sommaren är ett annat fokus. I övrigt handlar det om fortsatt fokus på att öka poängen på tävlingar genom svårighetshöjning utifrån reviderat CoP men främst genom höjning av kvalitet och säkerhet i utförande.

Landslagsåret 2019

Mästerskap

  • EM, 16-19 maj i Azerbajdzjan
  • Junior-VM, 19-21 juli i Ryssland
  • VM, 16-22 september i Azerbajdzjan

Träningssamlingar och internationella tävlingar

Fokus är främst på att stötta tävlingsmedverkan varför antalet träningssamlingar blir få 2019 och mer fokuserat på eventuella uppladdningsläger inför mästerskap. Respektive mästerskap uppdateras under rubriken "Mästerskap och evenemang". Under året planeras för att en utländsk meriterat tränare medverkar vid ett eller flera tillfällen.

Uppdaterad: 03 MAJ 2018 13:05 Skribent: Emelie Berglund
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Gymnastikförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-6996000
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKBUTIKEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Scandic Catea logotyp Svedea logotyp LEG Logotyp unisport logo Folkspel logotyp Svenska Spel

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Scandic