Hoppa till sidans innehåll

Barngymnastik


Vill ditt barn börja i gympa?

Barngymnastiken är grunden för Gymnastikförbundets verksamhet. Den ger en grundläggande motorikträning och vänder sig till barn 3-12 år.

Barngymnastik är allsidig, varierande, lekfull och utgår från barnens individuella förutsättningar. 

Här skapas förutsättningar för ett aktivt liv och fysisk, social och mental utveckling. Inte bara en resurs för samhället, utan också grunden för all form av träning och verksamhet. Och bäddar för ett livslångt intresse

I våra föreningar bedrivs verksamhet i form av redskapsgymnastik med lek, musik, rörelse och Bamsegympa för de allra yngsta.

Klicka här för söka efter en förening nära dig

Vill hela familjen röra på sig?

På Familjegympa deltar barn, 3-6 år, och vuxna tillsammans. Familjegymnastikens lektioner är uppbyggda på olika teman och innehåller uppvärmning, bana, lek, ramsor och nedvarvning/avslappning. 

Klicka här för söka efter en förening nära dig

Har ditt barn en funktionsnedsättning?

Alla kan gympa är en verksamhet för personer med funktionsnedsättningar, tex rörelsenedsättning, neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och personer med intellektuell funktionsnedsättning. 

Läs mer om Alla kan gympa och dess fantastiska engagemang

Nyfiken på att gympa hemma?

Att upptäcka rörelseglädje och främja utveckling, koncentration och motorik kan en såklart göra hemma också. I Gymnastikshoppen hittar du program och material för rörelse och lek.

Familjegympa – enkel hemmaträning för stor och liten

Ett träningspass som riktar sig till dig som tillsammans med ett eller flera barn vill få inspiration till rörelse i hemmamiljön.

Passet är framtaget av Gymnastikförbundets barnkommitté i samarbete med Svenska Spel – tillsammans för fler i rörelse. Det kan genomföras hemma och är cirka 10 minuter långt. Både stor och liten är aktiva tillsammans och det är bara att följa och hänga med i det som händer. Sätt på favoritlåten och se passet på Youtube! 

Familjegympa_storochliten_bild.jpg

Uppdaterad: 19 NOV 2018 10:54 Skribent: Filip Krolopp
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Gymnastikförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved