Hoppa till sidans innehåll

Brons i DMT till Lina Sjöberg på World Games

26 JUL 2017 20:03
Efter en mycket spännande och jämn final stod det klart att Lina Sjöberg tog brons i DMT under World Games i Polen. Guldet gick till Paige Howard från USA och silvret till Tamara O'Brien från Kanada.
  • Skapad: 26 JUL 2017 20:03

Under onsdagen kvalade Lina Sjöberg som fjärde bästa dam in till finalen i DMT på World Games som just nu pågår i Wroclaw, Polen. Det har varit en lång tid av förberedelser och att Lina Sjöberg gick för guldet var ingen hemlighet. Sjöberg fick dock se sig besegrad av amerikanskan Paige Howard och kanadensiskan Tamara O'Brien då hon tillslut hamnade på tredje plats.

- Ja, jag är lite missnöjd med min egen prestation. Men jag är samtidigt väldigt glad att det blev ett brons, säger Lina Sjöberg bara några minuter efter avslutad tävling.

En bronsmedalj är dock en fin bedrift då finalen i DMT höll en både hög och jämn nivå. För första gången någonsin på World Games hade samtliga på prispallen på damsidan ett resultat på över 70 poäng. Medaljen är även Sveriges första i DMT på World Games någonsin och det under en final i högsta klass.

Sjöbergs tränare Mathias Lindeberg sammanfattar tävlingen med att säga:

- Lina är så duktig, även om det inte var en perfekt final för henne. Hon förtjänar verkligen den här bronsmedaljen.

Resultat

Resultaten finns på denna länk: http://www.fig-gymnastics.com/publicdir/live_results/13334/tra/women/fin/fin_tra_w_dmt.php

Skribent: Emelie Hedberg
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Gymnastikförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved