Hoppa till sidans innehåll

Comeback på VM för Jonna Adlerteg – men marginalerna inte på hennes sida

05 OKT 2017 00:27
Jonna Adlerteg har för första gången på två år medverkat i ett stort mästerskap i och med dagens barrtävling på VM i Montreal. Tyvärr gick det inte helt som man kunnat drömma om. Mycket små marginaler ledde till två fall.
  • Uppdaterad: 05 OKT 2017 00:38

Jonnas barrserie med ett svårighetsvärde på 6,3 är i nivå med den absoluta världseliten. Bara en handfull gymnaster kan uppvisa i närheten av samma svårighet. Tyvärr godkändes inte alla moment under onsdagens tävling varför svårighetspoängen blev 5,7 och totalpoängen uppgick till 12,266.

- Att se Jonna tävla igen på ett stort mästerskap är något som gör både mig och många andra glada. Jonna symboliserar och personifierar om någon en helt unik vilja och förmåga att fokusera framåt. Att ta sig tillbaka på det sättet hon gjort och att hela tiden sätta nya och större mål utan att tappa fokus på insatsen här och nu, det är beundransvärt. Medverkan på VM har vi hela tiden sett som ett steg på vägen tillbaka till tävlingssammanhanget igen, så resultatet i sig är inte det viktigaste, säger landslagschef Jonas Juhl Christiansen från Montreal och fortsätter:

- Marginalerna i hennes serie är oerhört små och vi pratar om hundradelar av en sekund som avgör om det lyckas eller inte. Tyvärr gjorde det inte det i dag, men om vi ser på hur träningen har gått här under VM- veckan, så ser framtiden enormt ljus ut.
Sista subdivision återstår innan den slutliga placeringen i kvalet är klar, men finalplats blir det tyvärr inte på detta VM.

 

(Vid jämförelse av poäng med tidigare prestationer på mästerskap, bör det bemärkas att nya bedömningsregler från 2017 har medfört en sänkning av poäng i alla grenar med ca. 0,5.)

Skribent: Lotta Darlin
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Gymnastikförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved