Hoppa till sidans innehåll

Gulden fördelades mellan Martinsdottir, Torres och Risberg i den kvinnliga artistiska gymnastikens grenfinaler

01 JUL 2017 20:17
I Sjuhäradshallen i Borås avgjordes grenfinalerna i kvinnlig artistisk gymnastik under lördagsförmiddagen. Fem gymnaster hade kvalificerat sig till finalerna i respektive gren: hopp, barr, bom och fristående.
  • Uppdaterad: 02 JUL 2017 20:27

I hoppet som var första gren blev det en jämn tävling där Hilda Martinsdottir, Gymnastikföreningen Altetica, knep förstaplatsen efter två fina hopp som stod.

- Jag är chockad, jag trodde inte jag skulle vinna idag, då jag kom trea igår i kvaltävlingen, kommenterar Hilda sin vinst.

I barren blev det en spännande och fin tävling där Marcela Torres, All Star Gymnastics, till slut vann före Hammarbygymnasternas Sigrid Risberg, som bara var fem hundradelar från guldet. Marcela tog även guld i bom före Lilia Meisel från Göteborgs Turn.

-Jag blev överraskad över guldet i barr, då Sigrid körde väldigt fint. Det var också kul att vinna bom trots att jag hade ett fall idag, berättar Marcela och fortsätter: Nu ska jag fundera över hur jag ska göra framöver. Jag vill fortsätta träna men behöver också jobba för att få ekonomin att gå ihop.

Sista grenen fristående vann Sigrid Risberg, Hammarbygymnasterna, klart med ett mycket fint program. Agnes Åkerman från samma förening slutade två.

- Det har varit en jättebra tävling. Det var kul med så mycket publik och lite spännande med tv-sändningen. Det var en skön revansch från gårdagens tävling, berättar Sigrid som tävlade sitt första SM som senior.

Skribent: Emelie Hedberg
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Gymnastikförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved