Hoppa till sidans innehåll

Gym for life challenge är igång i Vestfold i Norge

28 JUL 2017 16:35
Äntligen är den tredje upplagan av uppvisningsarrangemanget Gym for life challenge igång i Vestfold, Norge. Gymnastikförbundet har en representant på plats som rapporterar från evenemanget.
  • Uppdaterad: 28 JUL 2017 16:47

Gym for life challenge är ett uppvisningsarrangemang där deltagarna bedöms utifrån underhållningsvärde, teknik och säkerhet samt det totala intrycket av uppvisningen. Detta sammanställs sedan som feedback till alla grupper som vill och en medaljceremoni hålls där grupperna tilldelas brons, silver eller guldmedaljer. Det innebär att alla deltagare är vinnare.

I årets upplaga deltar 2076 gymnaster från över 23 länder oavsett kön, ålder, religion eller annan social status. Här är alla välkomna. Evenemanget i Norge skiljer sig något från föregångarna i Dornbirn 2009 och i Cape Town 2013, genom sin kungliga prägel via Kung Harald som i år firar sitt 80-års jubileum. 

Utöver uppvisningarna som sker i små och stora grupper med eller utan redskap har deltagarna och ledarna möjlighet att delta på flera av de sidoevent som anordnas bland annat yoga på stranden, utflykter till Oslo och workshops med inriktning på motorisk grundträning samt hur man som förening kan bli mer inkluderande genom att fokusera på individernas förmågor istället för hinder.

På plats finns en representant från Gymnastikförbundet som är där för att lära sig mer om hur den här typen av arrangemang fungerar. Nu återstår två dagar med utomhusuppvisningar, en kvällsuppvisning för små grupper utan redskap samt avslutningsgalan ”World gym for life gala” där alla 14 grupper som tilldelats guldmedalj samt två wildcards deltar för att vinna den tredje upplagan av Gym for life Challenge och tilldelas Bruno Grandis trofé.

Du hittar mer information om Gym for life challenge nedan samt möjligheten att se uppvisningarna via livestreaming.

 

Länk till den officiella hemsidan: http://www.gymforlife2017.com/

Länk till livestreaming: https://www.facebook.com/gymforlife2017/

Länk till FIG:s hemsida: https://live.fig-gymnastics.com/news.php?idevent=11617

Skribent: Emelie Hedberg
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Gymnastikförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved