Hoppa till sidans innehåll

Kim, Pontus och Christopher till VM i Kanada

09 SEP 2017 12:19
Nu är uttagningen till VM i manlig artistisk gymnastik klar och det blir Kim Wanström (Hammarbygymnasterna), Pontus Kallanvaara (Motus-Salto) och Christopher Soos (Halmstad Frigymnaster) som kommer representera Sverige på VM.
  • Skapad: 09 SEP 2017 12:19

VM går i Kanada den 2 till 8 oktober.

- För dessa tre är VM en bricka i vårt fortsatta arbete framåt för att kunna ta ett större steg för hela sektionen inom manlig artistisk gymnastik och det handlar om att skaffa sig ytterligare erfarenhet. Men samtidigt ska det tilläggas att ett av målen är att förbereda dem så väl så att de ska ha möjlighet att kunna göra sin bästa prestation i karriären på ett stort mästerskap, säger Fredrik Pierreville, förbundskapten i manlig artistisk gymnastik.

Gemensam väg framåt för hela landslaget

Elva svenska gymnaster, åtta seniorer och tre av de äldre juniorerna, har just kommit hem från ett läger i Paris tillsammans med det franska landslaget. Det har varit en bra erfarenhet för alla och något som möjliggjorts genom den satsning som investmentbolaget Catea gör tillsammans med Gymnastikförbundet och landslaget.

- Det är viktigt för vår utveckling att kunna åka iväg och träna med nationer som Frankrike där artistisk gymnastik är en stor sport. Frankrike ligger en bit före Sverige men här på plats har vi visat att vi verkligen är villiga att arbeta hårt för att bli bättre, berättar Fredrik.

Världscup innan VM

Christopher åker tillbaka till Paris om några dagar för att tävla i World Challenge Cup den 16-17 september, där han kommer köra fristående, barr och räck. Ytterligare två gymnaster kommer tävla, Filip Lidbeck (Halmstad Frigymnaster) i fristående och hopp, samt William Broman (Hammarbygymnasterna) i ringar och barr.


William och Filip deltar på World Challenge Cup tillsammans med Christopher.

Skribent: Lotta Darlin
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Gymnastikförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved