Hoppa till sidans innehåll

Parkouren utvecklas och FIG:s president Mr Watanabe träffade svenska parkourare i Kina

06 NOV 2017 20:57
På plats i Chengdu i Kina finns just nu ett antal svenska parkourutövare som förutom att träffa FIG:s president Mr Watanabe även tävlat i Parkour World Cup.
  • Uppdaterad: 07 NOV 2017 15:04

Parkour är en gren inom Svensk Gymnastik som utvecklas snabbt och utveckligen sker inte bara på den nationella arenan utan även internationellt. I helgen gick Parkour World Cup i Kina där flera svenska deltagare medverkade.

Under tävlingen fanns FIG:s president Mr Watanabe på plats och de svenska parkourutövarna fick, liksom flera andra, chansen att prata om parkouren och dess utveckling framåt. Utöver presidenten fanns även det kinesiska gymnastikförbundets förbundsordförande samt FIG:s generalsekreterare Mr Gueisbuhler på plats. Alla tre tog tillfället i akt att personligen prata med utövarna och poängterade vikten av att den utveckling som sker inom FIG hela tiden drivs tillsammans med utövare av sporten, tillika livsstilen, parkour.

I Parkour World Cup tog Måns Rudfeldt, som för drygt en vecka sedan vann SM i tricking, en andraplats i den 50 meter långa hinderbana som passerades på tid. Vann gjorde Tobias Kamil från Tyskland. På damsidan tävlade Thelma Ilbäcken och hennes förhoppningar om guldet införlivades tyvärr inte då hon tappade balansen i mitten av banan. Hon är dock ändå nöjd med sin insats i sin första internationella tävling. Vann gjorde ryskan Anna Griukach.

Skribent: Emelie Hedberg
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Gymnastikförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved