Hoppa till sidans innehåll
Foto: Fredric Berggren

Brommagymnasterna, Gefle GF och Örebro GF KIF bäst i Sverige på truppgymnastik

08 JUL 2018 17:23
Inför fullsatta och kokande läktare i Helsingborg Arena avgjordes idag SM i truppgymnastik och avslutade därmed SM-veckan för gymnastikens del.
  • Skapad: 08 JUL 2018 17:23

Brommagymnasterna tog tillbaka SM-bucklan

Herrarnas tävling bjöd som vanligt på ett högt underhållningsvärde. Idag var det Brommagymnasterna lag 1 som var bäst, följt av KFUM från Stockholm och hemmalaget GF Fram från Helsingborg.

- Jag har varit med på åtta SM tidigare och har aldrig varit med om ett större tryck i hallen. Det var grymt!, berättar Niclas Butén, från Brommagymnasterna och fortsätter:

- Vi har haft en bra känsla ända sen kvalet igår och vi började med ett bra fristående som gav oss ett gott självförtroende inför tumblingen där den höga poänget gjorde att vi stack ifrån lite. Innan tävlingen hade vi gjort några små justeringar med målet att gå för seger. Sen var det bara paradgrenen hopp kvar och där var det bara att gå in och bjuda på en show, avslutar Niclas.

Örebro GF KIF behåller guldet från förra året

Örebro GF KIF, GK Motus-Salto och GT Vikingarna deltog i damernas final och här blev det en mycket jämn tävling mellan lagen, där alla lagen tog en grenseger vardera. Till slut blev det Örebrolaget som vann, tre tiondelar före Vikingarna från Lidingö utanför Stockholm och Motus- Salto från Malmö.

- De här tjejerna kan verkligen tävla och det var en bra tävling från början till slut. Det var också skönt att göra ett hattrick med tredje SM-vinsten på rad. Jag skulle säga att det är gruppdynamiken i det här laget som ligger bakom vinsten. Vi har ett rutinerat gäng som verkligen bär upp de nya som kommit in, berättar en glad Alex Forsberg, ledare i Örebro GF KIF.

Gefle GF vann mixedklassen

I mixedtävlingen, där lagen inte behövde kvala under gårdagen, var det GF Örebro, Teamgym Sydost (Dackegymnasterna) och Gefle GF som skulle göra upp om medaljerna.

Bäst idag var Gävlelaget som lyckades knipa guldet med en marginal på mindre än två tiondelar före GF Örebro. Trea i tävlingen kom nykomlingarna Teamgym Sydost.

 

- Vi var sjukt taggade och det blev riktigt spännande på slutet. Det mesta gick som det skulle idag och vi är mest nöjda med friståendet där vi köttat på riktigt ordentligt på träningarna för att sätta alla nya moment.Det blev en bra belöning när vi hörde publiken jubla när vi körde berättar, Sofia Grelsson från Gefle GF.

 

Alla resultat ser du här

Skribent: Lotta Darlin
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Gymnastikförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved