Hoppa till sidans innehåll
Foto: ANDREAS SVENSSON

Jessica Castles och David Rumbutis svenska mästare i artistisk gymnastik

05 JUL 2018 16:47
De två förstaårsseniorerna höll för trycket och tog sina första guldmedaljer på senior-SM i artistisk gymnastik idag!
  • Skapad: 05 JUL 2018 16:47

 

Jessica tävlade sitt första mästerskap som senior och det blev vinst direkt. Jessica bor i England och tävlar för Eskilstuna GF. Den regerande mästarinnan Marcela Torres, All Star Gymnastics, och den äldsta gymnasten i startfältet, tog en fin silvermedalj. Trea kom Alva Eriksson från Stockholm Top Gymnastics.

 

 

- Det gick bra idag! Jag började i hopp och gick sedan över till barren där jag fick min högsta poäng någonsin. Även bommen gick bra och jag avslutade med ett OK fristående. Jag är mest nöjd med barren idag som jag tycker är den svårast grenen, berättar en glad Jessica efter tävlingen.

 

 

Damernas lagtävling vanns av Hammarbygymnasterna, följt av Tidaholms gymnastiksällskap och på tredje plats Stockholm Top Gymnastics.

 

Guld till David Rumbutis

David Rumbutis, Hammarbygymnasterna, som förra helgen vann JNM för juniorer, fortsatte sin fina tävlingssvit med att idag vinna sitt första SM för seniorer på ett övertygande sätt. Två kom Kim Wanström, Hammarbygymnasterna och bronset gick till Filip Liedbeck, Halmstad Frigymnasterna.

 

 

 

- Det var en kul känsla idag. Jag hade en lite skakig inledning men bygel, ringar och hopp är jag jättenöjd med. Sen tror jag att jag slappnade av lite för tidigt så det blev fall i barren och en miss i räcket, så det är en lärdom jag tar med mig framåt, säger David Rumbutis.

 

 

Alla resultat hittar du här:

https://live.sporteventsystems.se/Score/WebScore/1575

Skribent: Lotta Darlin
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Gymnastikförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved