Hoppa till sidans innehåll
Foto: Volker Minkus - Minkusimages

Kvalet för herrarna i EM klart

09 AUG 2018 18:52
Seniorerna har precis avslutat sin tävling på EM i artistisk gymnastik och det har gått både riktigt bra och mindre bra.
  • Uppdaterad: 10 AUG 2018 10:00

Karl idesjö har i dag gjort ett riktigt bra EM med bästa resultat i barr 13,633. Efter två av tre subdivisioner ligger han just nu sjua i barr. När alla hade kört blev det till slut en 30:e plats i redskapet. 

I räck tog Kalle alla sina tre svåra släpp men hade en mindre miss på örnutskjut halv vilket kostade dryga halvpoängen. Utan missen hade han varit med och fightas om en grenfinalplats. Poäng 12,866.

Även i ringar gjorde Kalle en fin serie men med ett stort steg i landningen. Poäng 12,766.

 

Karl Idesjö i räck!

Filip startade tyvärr med en större miss i hopp. Han underroterade landning och fick åter ont i sin tidigare skadade fot. I räck gjorde Filip en helt ok serie med poängen 12,166. Filips sista gren var fristående där han har ett mycket svårt och konkurrenskraftigt program. Foten hämmade honom under hela programmet och det blev tyvärr flera större missar.

 

Filip flyger högt!


Förbundskapten Fredrik Pierreville kommenterar:

- Kalle har gjort en riktigt bra tävling vilket ger mersmak för framtiden. Kalles nivå i barr och räck är inte långt från de allra bästa i världseliten vilket vi också fått bekräftelse på här i Glasgow. Filip har gjort sitt första senior-EM och fått med sig värdefulla erfarenheter. Han är såklart besviken över dagens tävling men kommer snart lyfta blicken igen och köra stenhårt för att kunna prestera ett bra VM om bara några månader.

 

Alla resultat hittar du här: https://www.europeanchampionships.com/results/en/artistic-gymnastics/results-team-men-qual-000003-.htm

I morgon är det dags för juniorlaget där Sverige har ett fullt lag.

Tävlingen startar kl 14.00 lokal tid (15.00 svensk tid)

Skribent: Lotta Darlin
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Gymnastikförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved