Hoppa till sidans innehåll

Lansering av Intro Svensk Gymnastik

20 SEP 2019 15:49
Nu är Gymnastikförbundets kanske viktigaste kurs lanserad – Intro Svensk Gymnastik. Det är en kostnadsfri, digital kurs som görs enskilt på Gymnastikförbundets utbildningsportal och tar ungefär två timmar att genomföra.
  • Skapad: 20 SEP 2019 15:49

Intro Svensk Gymnastik riktar sig i första hand till nya ledare inom Svensk Gymnastik och behandlar gymnastikens ledarskap, rörelsemönster, uppförandekoden, utvecklingsmodellen och information om idrottsrörelsen. Även de som redan är ledare har såklart nytta av, och förväntas ha kunskap om detta. Därför kommer Intro Svensk Gymnastik att bli en obligatorisk del av Gymnastikförbundets utbildningssystem. Kursen är en del i att kvalitetssäkra att våra utbildare känner till och delar vår värdegrund och därmed kan och vill bidra till vad Svensk Gymnastik och våra verksamheter står för. 

Kursen är kostnadsfri, digital och görs enskilt på Gymnastikförbundets utbildningsportal. Det tar ungefär två timmar att genomföra kursen och därefter gör du ett självtest och om du blir godkänd går du vidare till registrering och diplom. 

Kursen blir förkunskapskrav i oktober 

Från den 1 oktober 2019 kommer Intro Svensk Gymnastik att vara ett förkunskapskrav för deltagare på alla Gymnastikförbundets kurser. Information om detta kommer att komma i samband med anmälan till respektive utbildning. 

Intro Svensk Gymnastik är ett viktigt verktyg för att kvalitetssäkra Svensk Gymnastik. Innehållet utgör grunden för hela vår verksamhet och är något som alla ledare behöver känna till. Jag hoppas och tror att det också ska upplevas som en hjälp för nya och befintliga ledare för att hålla sig introducerade till och uppdaterad på Svensk Gymnastiks värdegrund och utveckling, säger Anna Karlgård, projektledare för Gymnastikförbundets utbildningsrevision.  

Är du nyfiken på kursen redan nuKlicka här för att komma till Intro Svensk Gymnastik.

 

Skribent: Emelie Hedberg
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Gymnastikförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved