Hoppa till sidans innehåll

Alva och Cassandra mot världscupen i rytmisk gymnastik

09 APR 2019 11:42
Den 12-14 april tävlar Alva Svennbeck (GF Uppsalaflickorna) och Cassandra Pettersson (Örnsköldsviks GK) världscupen i rytmisk gymnastik. Tävlingen går i Sofia i Bulgarien.
  • Uppdaterad: 09 APR 2019 11:43

Kvaltävlingen inleds under fredagen med tunnband och boll och avslutas under lördagen med käglor och band.

Vi passade på att ställa några frågor till Cassandra och Alva inför avfärden mot Bulgarien.

 

Hur har uppladdningen sett ut?

Cassandra: Min uppladdning har varit intensiv hela januari och februari. Jag har försvårat mina program och lagt in nya moment. Jag har tävlat tre tävlingar/veckor i rad nu, så min uppladdning inför världscupen blir faktiskt att vila extra, så kroppen hänger med. 

 

Alva: På senaste tiden har jag jobbat mycket med att stärka upp kroppen för att klara av träningsbelastningen så att jag håller mig skadefri. Fokuset har också legat i att försvåra mina tävlingsprogram för att jag ska komma upp i ett högre utgångsvärde än tidigare, men sen har även den mentala biten prioriterats. Jag har inte tävlat individuellt på så stora tävlingar förut, vilket betyder att jag kommer behöva vara extra fokuserad för att kunna hitta ett inre lugn som ger mig största möjliga chans att prestera så bra som möjligt.

 

 

Vad har du för förväntningar?

Cassandra: Mina förväntningar är att ta över 13 poäng i minst två grenar. Jag vet att jag kan, så gäller att huvudet är med. 

 

Alva: Mina förväntningar på tävlingen är att jag ska ta med mig massor av erfarenheter och att jag ska ha roligt. Sen ligger mina förhoppningar i att det kommer gå jättebra och att jag gör en stabil prestation som jag är nöjd med.

 

 


Cassandra Pettersson från SM 2018 i Helsingborg.

 

Vad ser du mest fram emot?

Cassandra: Jag ser fram emot att tävla på en stor arena igen tillsammans med världseliten. Det är härligt att tävla i stora arenor, man blir taggad på ett helt annat sätt. 

 

Alva: Det jag mest ser fram emot är att få chansen att se världsstjärnorna live och ta inspiration från dem. Sen längtar jag även till när jag själv står på tävlingsytan och får ta del av den energin som finns runt om.

 

 

Hur ser resten av säsongen ut?

Cassandra: Jag fortsätter jaga högre poäng för att lyckas få mina kvalpoängen som krävs för att få delta på VM. Utöver det så ska jag tävla för team Sweden på sommar Universiaden i juli, i Napoli.  Det kommer bli riktigt coolt att få delta i ett sådant stort arrangemang. 

 

Alva: Just nu satsar jag järnet på att få tävla VM som går nu efter sommaren och ett mål på vägen dit är SM i Malmö, vilket ska bli riktigt kul. I höst är det uppladdning till NM som i början av nästa år går här i Sverige.

 

 

 


Alva i sitt kägelprogram från SM 2018.

 

Stort lycka till på världscupen!

Mer info om tävlingen hittar du här:

 

Resultat från världscupen hittar du här: 

 

Läs mer om Cassandra här 

Läs mer om Alva här 

 

Skribent: Lotta Darlin
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Gymnastikförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved