Hoppa till sidans innehåll

Andra SM-guldet i rad till David Rumbutis, som vann mångkampen i manlig artistisk gymnastik

26 JUN 2019 23:15
I år var det åter David Rumbutis från All Star Gymnastics GF som tog hem mångkampsguldet i manlig artistisk gymnastik på poängen 80,150 och försvarade därmed sin titel som svensk mästare.
  • Uppdaterad: 26 JUN 2019 23:15

Konkurrensen på årets SM i manlig artistisk gymnastik var hög på mångkampen och många av landets bästa gymnaster deltog. David Rumbutis från All Star Gymnastics GF som tog hem mångkampsguldet i manlig artistisk gymnastik på poängen 80,150 och försvarade därmed sin titel som svensk mästare.

Foto: Studio Halmstad

Det var jämnt i toppen och på andra plats kom Karl Idesjö från Hammarbygymnasterna på poängen 78,150. Så sent som i våras var Karl på fjärdeplats i barr på världscupen och han gjorde idag SM-tävlingens bästa barrserie. David Rumbutis var dock jämnare genom alla grenar och det var poängen från bygelhästen som fällde avgörandet.

Även tredjeplatsen gick till en gymnast från Hammarbygymnasterna, nämligen Kim Wanström. Kim hade tävlingens högsta poäng i fristående och han slutade på totalpoängen 77,250.

Samtliga resultat finns på denna länk.

Under torsdagen avgörs grenfinalerna på SM i manlig artistisk gymnastik. Programmet finns här och SVT sänder finalen live i SVT1 samt Play.

Skribent: Emelie Hedberg
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Gymnastikförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved