Hoppa till sidans innehåll

Hög nivå och jämn tävling när grenfinalerna på SM i manlig artistisk gymnastik avgjordes

27 JUN 2019 16:59
Gårdagens mångkampsfinal var jämn i manlig artistisk gymnastik och dagens startfält skvallrade om att även grenfinalerna skulle kunna bli jämna. Inom svensk manlig artistisk gymnastik är nivån just nu väldigt hög och det märktes på SM.
  • Uppdaterad: 27 JUN 2019 16:59

Under grenfinalerna på SM i artistisk gymnastik tävlade både damer och herrar samt juniordamer. Stämningen i Atleticum var laddad, TV-team med livesändning på plats och mycket folk på läktarna.

Gårdagens mångkampsfinal var jämn i manlig artistisk gymnastik och därför skvallrade dagens startfält om att även grenfinalerna också skulle kunna bli jämna. Inom svensk manlig artistisk gymnastik är nivån just nu väldigt hög och det märktes på dagens tävling.

I grenen fristående var det som jämnast i toppen och där vann Christopher Soos från Halmstad Frigymnaster på poängen 13,900 framför Hammarbygymnasternas Kim Wanström på 13,850. Kim Wanström vann istället guldet i bygelhäst på poängen 12,150.

Karl Idesjö från Hammarbygymnasterna, tvåa i mångkampen men högst poäng i barr och räck, vann idag just dessa två grenfinaler med poängerna 13,500 respektive 13,550.

Grenfinalen i ringar vanns av David Rumbutis från All Star Gymnastics GF, segrare i mångkampen, på poängen 13,700. I hopp gick grensegern till Vitalijs Kardasovs från Hammarbygymnasterna som fick poängen 13,475.

Inom manlig artistisk gymnastik har det under de senaste åren pågått en större satsning mot OS i Tokyo 2020. Av publiken att döma märktes det både på applåderna och på att flera personer på plats sa att det var det bästa svenska mästerskap de sett - sett till den höga nivån på deltagarna.

Samtliga resultat från tävlingarna hittas här. Sändningen går att se i efterhand på SVTplay.

Skribent: Emelie Hedberg
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Gymnastikförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved