Hoppa till sidans innehåll

Lars Stenberg är Årets Ledare!

17 JUN 2019 09:00
Varje år utser Gymnastikförbundet Årets Ledare. Utmärkelsen bygger på nomineringar från regionerna och i år är det Lars Stenberg, Lulegymnasterna som får utmärkelsen.
  • Skapad: 17 JUN 2019 09:00

Nomineringen lyder:

 

 

Lars Stenberg är tränare inom manlig artistisk gymnastik i Lulegymnasterna, men har även flera andra roller inom Svensk Gymnastik, som domare, ordförande i regionala kommittén för manlig artistisk gymnastik och som landslagsadministratör för manlig artistisk gymnastik.

 

Grattis Lars! Vad betyder utmärkelsen för dig?

- Självklart är det hedrande och man känner sig uppskattad men jag hoppas också att alla andra som hjälpt mig på vägen kan känna att de har del i detta också. Genom åren är det många som hjälpt till så ingen nämnd, ingen glömd, säger Lars.

 

- Vilka är dina styrkor som ledare? Både i relation till gymnasterna du tränar, men även som ledare i vidare bemärkelse?

- Det skall egentligen andra svara på men jag tror att jag är ganska analytisk, drivande och jag försöker vara tydlig. Sedan lyckas man inte alltid med det men man måste försöka i alla fall.

 

Avslutningsvis, vilket är ditt främsta råd till andra ledare?

- Det är en svår fråga då ledarskapet ställer så olika krav i olika situationer men i grunden tror jag att allt ledarskap bygger på att man är sig själv. Försöker du vara någon annan så kommer du alltid att bli genomskådad och förlora din trovärdighet, avslutar Lars.

 

Utmärkelsen kommer delas ut vid lämpligt tillfälle framöver, då även checken på 10 000 kronor lämnas över till Lars.

 

Stort grattis!

Skribent: Lotta Darlin
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Gymnastikförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved