Hoppa till sidans innehåll

Många svenska deltagare på helgens världscup i trampolin

17 APR 2019 09:08
Till helgen avgörs världscupen i trampolin i Minsk, Vitryssland. Från Sverige deltar sex gymnaster i individuell samt synkron trampolin.
  • Uppdaterad: 16 APR 2019 09:08

World cup i trampolin går av stapeln 20-21 april i Minsk, Vitryssland. De flesta av kvaltävlingarna hålls under lördagen och på söndagen väntar eventuella finaler. Några som hoppas på att starta i finalen är synkronparet Jonas Nordfors och Måns Åberg - som säger så här inför tävlingarna:

- Vi har siktet inställt på final. Formen är rätt bra tycker jag, och vi vill visa att vi kan prestera när det verkligen gäller, säger Jonas Nordfors.

Måns Åberg och Jonas Nordfors på EM i trampolin 2018

Måns Åberg har tidigare haft problem med ett knä men är nu åter i form att prestera på högsta nivå. En annan tävlande är Lina Sjöberg, som trots att världscupen inte innehåller hennes paradgrej DMT, är laddad inför helgen. Världscupen blir nämligen en av hennes sista chanser att visa för SOK att hon har vad som krävs för att bli uttagen till sommarens European Games.

- På världscupen i Baku kom jag till final och jag hoppas att jag kan göra två minst lika bra serier nu i Minsk, säger Lina Sjöberg.

Lina har i sin satsning på Europen Games aktivt valt att dra ner på DMT-träningen och sedan årskiftet tränar hon betydligt mer trampolin istället. Träningen har börjat ge resultat och Lina känner sig stabilare i sina serier:

- Får jag till mina serier som jag vill så borde jag kunna hålla en hög nivå i Minsk. Det gäller bara att jag håller lugnt nu, säger Lina, och inflikar samtidigt att just det där med lugnet är lättare sagt än gjort.

Lina Sjöberg på EM i trampolin 2018

Bland de sex svenska gymnasterna som tävlar finns bland annat Niklas Lindqvist som gör sin första världscup någonsin. Vägen dit har inte varit spikrak men han är målmedveten och vill någon gång tävla på VM i trampolin.

- Mina förväntningar på den här tävlingen är framförallt att få "se och lära". Det blir roligt att få tävla mot den absoluta världseliten samtidigt som jag inte är på samma nivå än. För egen del kör jag mitt race, som förhoppningsvis är bra serier. Men jag ser det även som ett steg på vägen mot VM i Tokyo, där jag hoppas kunna kvala i både trampolin och DMT, säger Niklas Lindqvist.

Svensk delegation

Alice Flensburg - tävlande, individuell trampolin och synkron
Niklas Lindqvist - tävlande, individuell trampolin
Jonas Nordfors - tävlande, individuell trampolin och synkron
Lina Sjöberg - tävlande, individuell trampolin och synkron
Oscar Smith - ävlande, individuell trampolin
Måns Åberg - tävlande, individuell trampolin och synkron
Ulf Andersson - tränare
Niklas Grönström - tränare
Alex Frejemark - domare
Petra Källman Navier - fysio

Se tävlingstider här.

Skribent: Emelie Hedberg
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Gymnastikförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved