Hoppa till sidans innehåll

Nordisk Afton – en riktig fullträff

10 JUL 2019 07:04
Fyra länder, en gemensam show och två utsålda föreställningar där publiken knappt ville lämna arenan när den sista uppvisningen var klar.
  • Skapad: 10 JUL 2019 07:04

Nordisk Afton är ett samarbetsprojekt mellan de nordiska länderna och har en lång tradition i Gymnaestradasammanhang. Värdskapet alternerar mellan länderna och i år var det Norges tur. För två år sedan fick Gry Nygård Fredriksen uppdraget att skapa föreställningen - och vilken föreställning det blev.

 


- Det har varit helt fantastiskt och så roligt att samarbeta med alla här idag, trupperna, ledare och de som finns backstage. Alla har varit så positiva och öppna, berättar en härligt glad Gry  som är den som har koreograferat hela showen.

 

Balans och årstider var temat för showen och med specialklippt musik och illustrationer på den stora skärmen i ishallen hölls showen ihop. Trots så många grupper och nummer, med en mycket stor variation i de olika så blev det en häftig mix med roliga, allvarliga, hisnande, vackra och genomgående fantastiskt bra framträdanden. – Det här är bland det bästa jag sett, var en vanlig kommentar på läktaren.

 

Från Sverige deltog Street Mentality, Norlandic team och Kämpinge GF.

 


Norlandic Team - Alla snöflingor är unika, men de behöver jobba ihop för att bilda ett snötäcke.

 


Street Mentality – tricking i regnet.

 


Kämpinge GF hoppar in sommaren.

 

 

- Jag är så nöjd, det blev bättre än jag hade trott och det är så kul att det kom så mycket publik och de lyfte verkligen taket här idag. Jag vill också passa på att tacka alla som har varit med och bidragit, det här har vi gjort tillsammans, avslutar Gry.

 

Foto: Mats Nydesjö

Skribent: Lotta Darlin
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Gymnastikförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved