Hoppa till sidans innehåll

​SM i kvinnlig artistisk gymnastik – grengulden till Jonna Adlerteg och Ida Staafgård

27 JUN 2019 14:59
I kvinnlig artistisk gymnastik vann Ida Staafgård från GK Motus-Salto i grenen hopp . Ida har tävlat på SM i Atleticum tidigare i år men då deltog hon på SM i friidrott. I grenen barr vann, inte oväntat, Jonna Adlerteg från Eskilstuna GF.
  • Uppdaterad: 27 JUN 2019 14:59

Under grenfinalerna på SM i artistisk gymnastik tävlade både damer och herrar samt juniordamer. Stämningen i Atleticum var laddad, TV-team med livesändning på plats och mycket folk på läktarna.

I kvinnlig artistisk gymnastik vann Ida Staafgård från GK Motus-Salto i grenen hopp på poängen 13,075. Ida har tävlat på SM i Atleticum tidigare i år, då hallen egentligen är en friidrottsarena, men då deltog hon på SM i friidrott. Kanske var det löpsteget fram som fällde avgörandet i hopp?

 
Foto: Studio Halmsta

I grenfinalen i bom var det faktiskt både Ida Staafgård och Jonna Adlerteg som fick kliva högst upp på pallen. De delar grenguldet på poängen 10,800.

I grenen barr vann, inte oväntat, Jonna Adlerteg från Eskilstuna GF på poängen 14,000. Jonna förbereder sig just nu för att kvala in till OS i Tokyo 2020. Under tävlingarna tilldelades Jonna FIG:s (internationella gymnastikförbundet) förtjänsttecken ”World Class Gymnast”. Utmärkelsen är ett resultat av hon tävlade i barrfinalen på VM under 2018 och den pin som tillhör utmärkelsen delades ut av Gymnastikförbundets förbundsordförande Anna Iwarsson.

I grenfinalen i fristående var det åter igen dags för Ida Staafgård att ta hem guldet, på poängen 13,450. Den grenfinalen var den jämnaste på toppen på damsdian och precis bakom hamnade Izabella Trejo från Allstar Gymnastics GF, som normalt sett bor och tränar i USA, på poängen 13,000.

​Samtliga resultat hittas här. Sändningen går att se i efterhand på SVTplay.

Skribent: Emelie Hedberg
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Gymnastikförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved