Hoppa till sidans innehåll
Foto: Anton Silver

Tre nya guld till Alva Svennbeck på SM i rytmisk gymnastik, grenfinaler

27 JUN 2019 13:55
Under torsdagen gick den rytmiska gymnastiken in på sin tredje tävlingsdag på SM-veckan. Idag avgjordes grenfinalerna i de fyra redskapen tunnband, boll, käglor och band. Även juniorernas grenfinaler avgjordes under samma tävling.
  • Uppdaterad: 27 JUN 2019 13:55

Årets svenska mästarinna i mångkampen, Alva Svennbeck från GF Uppsalaflickorna, var den person som det pratades mest om inne i Baltiska hallen även idag. Hennes poäng i redskapet boll på 15,270 är en av de högsta poäng som delats ut (efter införande av det nyaste reglementet) och det är dessutom årets SM-tävlingars högsta utdelade poäng. Även i redskapen tunnband och band vann Alva grenfinalerna, på poängerna 13,280 respektive 11,830.

I redskapet käglor var det istället Meja Engdahl Petersson från Landskrona Kvinnliga GF som tog hem guldet. Hon tävlar sitt första seniormästerskap och fick poängen 14,330. Sedan tidigare har hon många fina meriter från juniortävlingar.

Båda tjejerna är tillsammans med Cassandra Pettersson från Örnsköldsviks GF uttagna att representera Sverige på VM i Azerbajdzjan i höst. 

Samtliga resultat från alla SM-tävlingar i rytmisk gymnastik finns här.

Skribent: Emelie Hedberg
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Gymnastikförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved