Hoppa till sidans innehåll

Wilma Jönsson tar guld i debuten på SM i aerobic gymnastics

01 JUL 2019 21:21
Aerobic gymnastics gör i år premiär på SM-veckan och det börjar dramatiskt. Regnet som dragit in över Malmö gör tävlingsgolvet glashalt och först en timme efter utsatt tid, när arrangören för fullt jobbat med att torka golvet, kan SM-tävlingen börja.
  • Skapad: 01 JUL 2019 21:21

En annan person som gör debut på SM, i seniorsammanhang, är Wilma Jönsson från Trelleborgs Gymnastic & Dance Club. Redan innan hon går ut på tävlingsgolvet har hon publiken med sig. Wilma genomför ett jättefint program med hög svårighet och expertkommentatorn Marie Andersson förutspår en hög poäng. Mycket riktigt blir utdelningen i princip full pott på svårigheterna och Wilma Jönsson vinner guld på poängen 18,900.

Guldmedaljören Wilma Jönsson. Foto: STUDIO Halmstad

Silvermedaljen går till Ida Andersson från Järfällagymnasterna som får poängen 17,166. Även Ida tävlar sitt första SM i seniorsammanhang och genomför en bra tävling.

AnnTherese Johansson från Ale Aerobic & Dansstudio var med sina tio raka SM-guld förhandsfavorit. Hon gör sitt första SM efter skadefrånvaro och även om hennes program är väl genomfört är svårigheterna anpassade utefter skadan hon haft på baksidan och det räcker inte hela vägen fram i år. AnnTherese slutar på en tredjeplats på poängen 17,033.

Samtliga resultat finns att se här. Sändningen går att se i efterhand på SVTplay.

Skribent: Emelie Hedberg
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Gymnastikförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved