Hem / Nyheter / 2020 / 112 gymnastikföreningar får dela på 5,1 miljoner

112 gymnastikföreningar får dela på 5,1 miljoner

Igår blev Riksidrottsförbundet (RF) klara med fördelningen av det stödpaket om 500 miljoner idrotten fått med anledning av Covid-19. Tidigare har förbund och regioner fått sin andel och nu var det dags för föreningarna.

Syftet med stödet är att ge föreningar förutsättningar att överleva och fortsatt kunna bedriva verksamhet och evenemang. Särskilt viktigt har det varit att värna aktiviteter som bedrivs för och till förmån för barn- och ungdomsidrotten.

 

Cirka 130 gymnastikföreningar har skickat in en ansökning, vilken avser perioden 12 mars till 30 juni. Totalt kommer 112 föreningar få sitt stöd utbetalat innan midsommar. Variationen är stor, från drygt 500 000 till 2 000 kronor. Tio föreningar får en tilldelning som överstiger 100 000 kronor.

 

- De föreningar som har fått de största summorna har alla gemensamt att de är stora läger- och/eller tävlingsarrangörer, vilken står för en stor del av respektive förenings omsättning. Då aktiviteterna har behövts ställas in på grund av Covid-19, har föreningarna fått kraftigt minskade intäkter under perioden, vilket de nu i viss mån kompenseras för direkt från RF, säger generalsekreterare Pelle Malmborg.

 

Totalt har cirka 4000 idrottsföreningar sökt medel och 179 miljoner kommer att delas ut. För att få en så likvärdig och rättvis föredelning av stödet som möjligt både för förbund och föreningar har RF fullt ut hanterat ansökningsprocessen inom hela idrotten.

Läs mer på RF:s webb

 

Länk till listan över alla föreningars andel. 

 

Föreningar eller förbund har inte möjlighet att överklaga beslutet. Det finns dock möjlighet till rättelse i de fall RF:s hantering varit felaktig. Föreningar och förbund som har frågor hänvisas till This is a mailto link.