Hem / Nyheter / 2020 / David Rumbutis vinner SM i manlig artistisk gymnastik

David Rumbutis vinner SM i manlig artistisk gymnastik

David Rumbutis tävlande för All Star Gymnastics, så heter den svenska mästaren i manlig artistisk gymnastik. Det står klart efter en spännande tävlingsdag i Halmstad Arena.

Efter att inte ha tävlat alls under våren och sommaren var det många taggade gymnaster på tävlingsgolvet i den annars tomma arenan. Tiden utan tävling har använts väl och det visades upp massor av fin gymnastik under en spännande tävling.

 

 
En jämn och fin mångkamp tog David till sin tredje mångkampsseger på SM. I morgondagens grenfinaler, tänker han höja svårigheten ytterligare.

 

I år var det åter David Rumbutis som tog hem mångkampsguldet i manlig artistisk gymnastik på den mycket fina poängen 80.200. Han vann därmed sin tredje raka SM-titel. Silvret gick till Christopher Soos från Halmstad Frigymnaster på poängen 76.950 och Kim Wanström från Hammarbygymnasterna tog hem bronset på 76.750.

 

 


Christopher Soos värmer upp tillsammans med Kalle Idesjö från Hammarbygymnasterna. Kalle som kom tvåa förra året hade inte sin bästa dag idag och slutade sexa. Foto: Bildbyrån

 

- Det känns jättekul att få tävla och träffa alla igen, det ger energi. Jag gick igenom fallfritt idag och det kändes jätteskönt även om det var lite stressigt i vissa redskap, berättar en glad David Rumbutis.

 

 


Mattias Larsson, Hammarbygymnasterna körde två grenar under SM, här i ringar! Foto: Bildbyrån

 

 


Filip Lidbeck, Halmstad Frigymnaster, fightades i toppen och placerade sig på en fin fjärde plats. Foto: Bildbyrån

 

Juniortävling med många ljusglimtar

Dagens startfält på JSM bestod av 20 gymnaster från sju föreningar och juniorerna stod för en spännande eftermiddag. Efter en jämn och fin tävling fick Jacob Söderqvist från KFUM ställa sig högst upp på pallen. Med bland annat en jättefin hopptävling tog Lukas Houser från Hammarbygymnasterna silvret före Luis Il-Sung Melander från Motus-Salto som kom trea.

 

 

Glada JSM-medaljörer!

 

Mångkampens resultat ligger till grund för vilka gymnaster som tävlar i grenfinalerna under söndagen.

 

Länk till streamingen av SM i JSM i manlig artistisk gymnastik 

 

Resultaten från tävlingarna hittar du här