Hem / Nyheter / 2020 / GS har ordet - Januari 2020

GS har ordet - Januari 2020

Gymnastikförbundets generalsekreterare Pelle Malmborg blickar framåt.

Efter en jul- och nyårledighet som jag hoppas ni alla uppskattat lika mycket som jag är nog de flesta granar utkastade, girlangerna bortsopade och gymnastikverksamheten åter i full gång.

Vid nyår firade vi inte bara in 2020 utan även ett nytt decennium. För gymnastiken är det ett lite extra kittlande och spännande år som vi har framför oss.

Efter ett omfattande arbete som startade 2016 ska vi på förbundsmötet i Växjö i april ställa in siktet på 2028 och fatta beslut om vår nya strategi. Strategi 2028 kommer vara en av våra viktigaste ledstjärnor och jag hoppas att alla tar möjligheten att svara på den remiss som har eller snart kommer att skickas ut. Era tankar och kloka inspel blir en viktig del för finputsningen av det slutliga förslaget. En viktig pusselbit är resultaten från de tre undersökningar som vi genomför tillsammans med SIFO/Kantar (media, medlems och omvärld). Jag vill passa på att tacka för alla de svar som kommit in på medlemsundersökningen som stängdes nu i veckan.

Evenemang och att vara en aktiv del inom den internationella gymnastiken är ett viktigt område för både vår synlighet och position som idrott. Det är därför väldigt kul att vi i år står som värd för EM i trampolin - ett evenemang som vi vill göra till en riktig gymnastikfest och där alla är inbjudna. Jag hoppas få möta och ”hänga” med många av er under dessa dagar. Så ”jump into the party” som publik eller varför inte som funktionär.

Den 1 januari blev Barnkonventionen en lagstadgad rättighet. Jag ser det som en möjlighet och min känsla är att det finns en förväntan från er alla att skapa samsyn kring en tydlighet i Svensk Gymnastik där barnrättsperspektivet genomsyrar allt vi gör och allt vi står för. Det här arbetet kan komma att utmana oss alla i både tankesätt och tradition, men samtidigt stärka oss i vetskap om att Svensk Gymnastik vill och kan!

Det är med spänning jag ser framemot 2020 där vi tillsammans fortsätter vår resa med all den fantastiska verksamhet vi har och där vi vågar utmana oss själva så att ännu fler inkluderas och blir en del av vår gymnastikfamilj.

 

Med vänliga hälsningar

Pelle Malmborg