Hem / Nyheter / 2020 / Lyckat webbinarium om Framtidens Idrottshall

Lyckat webbinarium om Framtidens Idrottshall

Nu har du möjlighet att i efterhand ta del av webbinariet från den första september där konceptet Framtidens Idrottshall presenterades för första gången. Från Gymnastikförbundet deltog projektledare Daniel Glimvert.

- Det är roligt att det finns ett stort intresse för idrott och rörelse i bebyggelse och samhällsplaneringen. Jag tror att det breda samarbetet mellan olika idrottsförbund och arkitekter är en starkt bidragande orsak till detta, samt att vi visar på innovativa sätt att nå mer rörelse och idrott på mindre yta, säger Daniel Glimvert.

 

Webbinariet som livesändes den första september fokuserade på vikten av fysisk aktivitet, av jämlik hälsa och hur rätt utformade miljöer kan understödja detta. Talare var Rebecca Rubin (White), Johan Holmsäter (nationell samordnare för ökad fysisk aktivitet, regeringen), Jonnie Nordensky (RF), Niklas Singstedt (White), Daniel Glimvert (Gymnastikförbundet) samt Oliver Vanges (LOA-fonden) och Louise Didriksson (White) som medverkade via länk.

  

 

Nu går projektet in i nästa fas. Ett arbete har påbörjats för att fram ett verktyg för att visualisera tankarna i projektet genom en interaktiv presentation.

 

- Den andra delen i denna fas är att vi nu söker en samarbetspart som vill realisera konceptet som ett pilotprojekt. Projektet söker alltså nu kommuner eller privata aktörer som vill bygga en idrottshall enligt konceptet. Vi ni bli pilotprojekt är det bara att ni tar kontakt, så hjälper vi er att komma igång och anpassa konceptet utifrån era lokala förutsättningar, avslutar Daniel Glimvert.

 

Läs mer om projektet och webbinariet här. 

 

Här kan du ladda ner rapporten Framtidens Idrottshall