Hem / Nyheter / 2020 / Förskottsutbetalning från Svenska Spel via Gräsroten - 120 000 kronor till ungdomsgymnastiken

Förskottsutbetalning från Svenska Spel via Gräsroten - 120 000 kronor till ungdomsgymnastiken

I ett led att hjälpa föreningar under rådande Coronakrisen har Svenska Spel, genom gräsroten, valt att göra en förskottsutbetalning, vilket gör att 215 gymnastikföreningar i landet får dela på 124 971 kronor.

De senaste sju åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sverige, vilket vanligtvis sker i november månad. För att stötta ungdomsidrotten och föreningar i Coronakrisen väljer nu Svenska Spel att dela ut en del i förskott.

– Det här är en positiv nyhet. Många idrottsföreningar har tappat intäkter till följd av Corona-pandemin och ungdomsidrotten behöver allt stöd den kan få i detta läge, säger Björn Eriksson, ordförande i Riksidrottsförbundet.

Det innebär att 215 gymnastikföreningar i landet får dela på 124 971 kronor. Tyresögymnastiken är den förening som får mest pengar, 40 570 kronor, följt av Höganäs GF som får 10 787 kronor och Halmstad Frigymnaster som får 3 108 kronor. Här ser du hela fördelningen från Gräsroten

Patrik Hofbauer, vd på Svenska Spel:

– Vi vet att många föreningar redan i normala fall vrider och vänder på varje krona, och under denna samhällskris blir den ekonomiska situationen ännu tuffare för idrottssverige. Därför var det en självklarhet för oss, när vi både tekniskt och organisatoriskt har möjligheten, att göra en förskottsutbetalning av Gräsroten. Detta löser så klart inte alla problem, men vi hoppas att förskottsutbetalningen hjälper en bit på vägen. 

Om Gräsroten 2020 och förskottsutbetalningen

Svenska Spel har en nära koppling till idrotten och vi har under årens lopp försökt att takta idrottens utmaningar. Vi ser nu att många föreningar har det svårt på grund av situationen som vi befinner oss i och därför har vi beslutat att göra en förskottsutbetalning i Gräsroten, som kommer att avräknas från ordinarie utbetalning i höst. Det är kunderna i AB Svenska Spel och Svenska Spel Sport & Casino AB som bestämmer vilka idrottsföreningar som får pengar. Som kund i respektive bolag kan du välja att stödja tre favoritföreningar i Gräsroten. Enbart föreningar vars intjänade poäng som mellan 1 oktober och 31 mars resulterar i över 1 000 kronor kommer tilldelas pengar i denna förskottsutbetalning. Når en förenings intjänade poäng inte upp till 1 000 kronor kommer denna att behålla sina poäng fram till ordinarie utbetalning i höst.