Hem / Nyheter / 2020 / Framtidens idrottshall – en ny mötesplats för rörelseglädje och gemenskap

Framtidens idrottshall – en ny mötesplats för rörelseglädje och gemenskap

Bristen på idrottshallar är stor samtidigt som det finns ett ökande behov av mötesplatser som främjar rörelse och gemenskap.

I samarbete har Sveriges fem största förbund för inomhusidrott; Handboll-, Basketboll-, Innebandy-, Gymnastik- och Volleybollförbundet, tillsammans med White Arkitekter tagit fram ett innovativt koncept för framtidens idrottshall. Tillsammans vill vi bidra till att stärka folkhälsan i samhället.

Idrottshallar byggs idag enligt gamla normer och det behövs hallar som är tillgängliga för flera aktiviteter och utövare. Framtidens idrottshall kan, genom innovativa lösningar som möter framtida hållbarhetskrav, skapa förutsättningar för rörelseförståelse och livslång rörelseglädje och stödja en föreningsgemenskap som ger trygghet och sammanhang för fler. Idrottshallen kan också vara en mötesplats i vardagen, oavsett var den uppförs genom att erbjuda ett brett, gränsöverskridande innehåll där idrott och rörelse är i fokus, såväl för skolan och idrottsrörelsen som för de som idag inte är aktiva.

Lansering 1 september

Konceptet för framtidens idrottshall presenteras på förmiddagen den 1 september, samma datum som det inställda Träffpunkt Idrott skulle ha ägt rum. Inbjudan med exakt tid och plats, fysisk eller digital, för evenemanget skickas ut senare, men boka gärna in datumet redan nu. Är du intresserad av framtidens idrottshall och vill få en inbjudan? Skicka en intresseanmälan till någon av våra ansvariga för projektet:

Daniel Glimvert, anläggningsansvarig, Gymnastikförbundet, This is a mailto link
Niklas Singstedt, ansvarig arkitekt, White Arkitekter, 
This is a mailto link

Fakta: Framtidens idrottshall

Projektet ägs gemensamt av Basketboll-, Gymnastik-, Handboll, Innebandy- och Volleybollförbundet och delfinansieras av Riksidrottsförbundet med stöd från White arkitekters forsknings- och utvecklingsavdelning White Research Lab. Projektet startade i oktober 2019 och slutresultatet presenteras den 1 september 2020.