Hem / Nyheter / 2020 / Fredagshälsning från GS Pelle Malmborg

Fredagshälsning från GS Pelle Malmborg

Nu har det gått en knapp vecka sedan Gymnastikförbundets årsmöte. Ett möte vi har väntat på och längtat efter sedan april då vi skulle ha samlats i Växjö under Region Sydost värdskap.

 

Jag tror säkert att många likt mig saknar dimensionen av att träffas fysiskt och alla de samtal och personliga möten man får med sig under ett ”vanligt” förbundsmöte. Samtidigt har vi nu fått med oss många bra lärdomar och erfarenheter från den digitala mötesplatsen som jag tror kan utveckla mötet i framtiden. Jag tänker till exempel på omröstningarna, möjlighet att följa mötet även om man inte kan vara på plats, samt själva innehållet och hur det presenterades. Jag vill också ge en stor ”tummen upp” till alla föreningar och ombud som så positivt tog sig an den nya tekniken och även om det kan kännas lite läskigt begärde ordet under mötet, samt till vår erfarna mötesordförande Malin Eggertz Forsmark som med hjälp av medarbetare på förbundet guidade oss väl för att få det hela att flyta på.

 


PH Ling följde med i den digitala sändningen! 

 

Under mötesdagen fattades en mängd kloka och framåtriktade beslut. En artikel finns att läsa om det här. Det jag vill lyfta fram lite extra är att det känns väldigt bra att den strategiska planen med några kloka inspel till justering godkändes. Vi har arbetat med den under lång tid och nu finns den på plats och ger oss en tydlig riktning under flera år framåt. Nästa steg blir att via den beslutade verksamhetsinriktningen konkretisera arbetet ytterligare. Redan nästa vecka kommer hela det nationella kansliet under coronasäkra former ses på Lillsved (som även det var en fråga under förbundsmötet) för att påbörja arbetet med Gymnastikförbundets verksamhetsplan för den kommande tvåårsperioden. Det ser jag fram emot!

 

Förutom ett förbundsmöte så har vi sett över riktlinjerna kring tävling och träning med anledning av pandemin. Riktlinjerna innebär i korthet att det förbud mot allmänna sammankomster med mer än 50 deltagare fortsatt ska vara vägledande för all verksamhet inom Svensk Gymnastik, även om det inte är att klassa som en allmän sammankomst eller offentlig tillställning. Undantag kan emellertid göras från begränsningen på max 50 deltagare både avseende träning och tävling utan publik om de kan genomföras på ett säkert sätt. Har du inte läs informationen kring det hittar du nyheten här.

 

Riksidrottsförbundet, RF, kommer inom kort komma med riktlinjer för hur ansökan av stöd för ekonomiska konsekvenser på grund av Covid-19 ska gå till och vilka regler som gäller. Det handlar om den miljard som regeringen beslutat om för idrotten och som gäller för det andra halvåret 2020. RF kommer ta fram underlag som denna gång ska göra ansökningsprocessen något enklare. Det kommer ändå vara en hel del att tänka på så därför kommer Gymnastikförbundet att bjuda in till ett webinarium den 12 oktober klockan 19.00 för att ge er föreningar stöd i processen, så håll utkik på vår webb så du inte missar det tillfället.

 

Avslutningsvis vill jag uppmärksamma dig på den rekryteringsannons som just nu ligger ute. Där söker vi en ny chef till vår avdelning som hanterar omvärlds- och utvecklingsfrågor. Jag lovar att det är en både rolig och utmanandet tjänst där du blir en del av Gymnastikförbundets ledningsgrupp och kommer få en central roll i vår fortsatta utveckling i både förening och förbund. Så har du kvalifikationerna - sök själv, eller dela den gärna i dina nätverk.

 

Trevlig helg,

Pelle