Hoppa till sidans innehåll

Fredagshälsning från GS Pelle Malmborg, 24 april

24 APR 2020 16:17
Hade allt varit som vanligt, hade jag varit på styrelsemöte i Växjö idag och jobbat med de sista förberedelserna inför vårt förbundsmöte.
  • Skapad: 24 APR 2020 16:17

Men den resan kommer gå i september istället, vilket jag ser fram emot. Vi har många viktiga frågor att ta beslut om, men jag längtar också efter att förhoppningsvis rent fysiskt få träffas och diskutera vår framtid.

I den ovisshet som råder är det mycket här- och nufrågor som behöver behandlas. Men de är viktiga för att alla föreningar ska kunna hålla igång i så stor omfattning som möjligt. En central fråga för oss har varit passningen och hur den ska tolkas i förhållande till rekommendationerna om att undvika moment som innebär närhet. Efter ihärdigt arbete har vi lyckats få hjälp av Folkhälsomyndigheten med den tolkningen. Vi har förstått att det inte hör till vanligheten att få den typen av specifika tolkningar, men budskapet om nödvändigheten att ge en av de stora idrotterna, framförallt på tjejsidan, hjälp kring hur vi kan bedriva träning, verkar ha gått hem. Fortfarande gäller de övergripande rekommendationerna om att om möjligt träna utomhus, inte vara fler än 50 personer och beakta alla de andra råd för att minska smittspridningen på ett generellt plan. För träningen ska passen planeras för att undvika närkontakt, men det är OK att gå in och säkerhetspassa om så behövs. Läs mer om det på vår webb om coronaviruset och vardaglig träning.

 

I veckan kom också det ganska väntade beslutet att SM-veckan i Halmstad ställs in. Tråkigt såklart, inte minst för den rytmiska gymnastiken som såg fram emot tv-sändningar och fina tävlingar. Kommittén jobbar vidare med för att se om mästerskapet kan genomföras senare i år. Även SM i hopprep i juni ställs in med förhoppningen om att kunna genomföra mästerskapet i början av oktober.

 

Men inget ont som inte har något gott med sig. På nationella kansliet gasar vi rejält inom ett par områden. Ett av dessa är att se över om och hur vissa utbildningar kan komma att genomföras på distans. Efter att vi har gått ut med en rekommendation till våra regioner att inte genomföra några utbildningar fram till sista juni blir detta arbete såklart än mer viktigt. För alla som är svältfödda på tävling jobbar vi vidare tillsammans med externa partners kring hur vi kan genomföra tävlingar i olika hallar med bedömning via video. Håll utkik efter mer info om det längre fram. Ett tredje område som fått extra fart handlar om att ta fram olika program och inspirationsmaterial för träning. De presenteras bland annat i vår Facebookgrupp Svensk Gymnastik i rörelse där vi idag lagt ut en ny affisch med utomhusövningar för att krydda helgens promenader. Gå med, kika hur andra gör och dela med dig av egna erfarenheter så bidrar vi alla till att Svensk Gymnastik kommer gå stärkta ur den här krisen.

Glöm inte heller att ansöka om kompensationsstöd från RF. Ansökningsperioden är öppen 1-15 maj och mer om stödet och hur du söker finns på RF:s webb. Nu har vi även öppnat upp för att söka Projektstöd med koppling till Covid-19. Läs mer om projektstödet här.

 

Nu fortsätter vi att tvätta händerna och att både hålla avstånd och igång!

Sköt om er och trevlig helg!

Pelle

Skribent: Lotta Darlin
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Gymnastikförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved