Hem / Nyheter / 2020 / Fredagshälsning från Pelle Malmborg

Fredagshälsning från Pelle Malmborg

Pelle Malmborg generalsekreterare på Gymnastikförbundet skickar en fredagshälsning, med anledning av Coronaviruset.

Coronavirusetspridning innebär att vi alla befinner oss i en extraordinär situation. Ni liksom jag möts dagligen av frågeställningar som vi inte är vana att hantera och ta ställning till, något som medför stora utmaningar i våra verksamheter. Jag, tillsammans med mitt team på kansliet och styrelsen tar givetvis utvecklingen på största allvar och följer noga de beslut och rekommendationer som kommer från regeringen och Folkhälsomyndigheten. Utifrån dessa försöker vi på bästa sätt lämna rekommendationer, fatta beslut och ge råd. 

 

Jag vill poängtera att gymnastiken, liksom övriga delar av idrotten, vill ta sitt ansvar och minska risken för spridning av Coronaviruset. Gymnastikförbundets följer regeringens beslut om att ställa in sammankomster som bedöms ha fler än 500 deltagare, inklusive publik och funktionärer. 

 

Vi ser att ett antal föreningar och arrangörer väljer att ställa in evenemang och träningar, vilket vi har förståelse för. Avhopp från deltagare, beslut om att inte använda vissa lokaler, eller andra riskfaktorer ligger bakom dessa beslut. Vi vet att det ligger eftertänksamhet kring dessa val och vi uppmanar till fortsatt eftertänksamhet och att beslut baseras på tillgängliga fakta från officiella källor. 

 

Vi får alla frågor kring Corona. Vi har därför valt att skapa en mail, This is a mailto link, dit alla frågor ska kanaliseras.  

 

Vår huvudsakliga informationskanal är webben, som uppdateras löpande med information och frågor & svar. Gå gärna in där och uppdatera dig.  

 

Trevlig fredag och sköt om er! 

Pelle