Hem / Nyheter / 2020 / Fredagshälsning från Pelle Malmborg

Fredagshälsning från Pelle Malmborg

Nedan kan du läsa höstterminens första fredagshälsning från generalsekreterare Pelle Malmborg!

Hoppas ni alla haft en fin sommar och att ni får med er lite sol och värme in i hösten som nu sakta men säkert sveper in. Själv fick jag en kickstart inför höstterminen med att avsluta semestern på Lingvallen tillsammans med ett gäng riktiga energiknippen.

 

 


Kickstart på höstterminen 2020.

 

Det känns bra att vi inom många delar hittat vägar att bedriva träning på ett tryggt och säkert sätt under denna utdragna pandemi. Jag är extra glad över att utbildningarna åter kan köras med nästan full fart med en kombination av fysiska och digitala kurser. Det är viktigt för Svensk Gymnastiks utveckling! Det är även kul - framförallt för de aktiva - att viss tävlingsverksamhet kommer igång under hösten. Följ gärna de tävlingar som kommer streamas. Information om det kommer i våra sociala kanaler när tävlingarna närmar sig. Jag önskar att vi kan ta ytterligare steg kring att öppna upp tränings- och tävlingsverksamheten under hösten och idrotten jobbar gemensamt med att hitta vägar framåt.

 

Allt fler gymnaster inom den internationella gymnastiken har under sommarmånaderna valt att träda fram och berätta om sina negativa erfarenheter från vår idrott. Med anledning av detta har Gymnastikförbundet återigen markerat att vi tar kraftfullt avstånd från och aldrig kommer att tolerera att barn, ungdomar och vuxna far illa eller utsätts för ett osunt ledarskap. Gymnastiken ska vara en utvecklande, rolig och trygg plats oavsett på vilken nivå man tränar eller tävlar. Vi är fast beslutna att vi vill ha en öppenhetskultur, inte en tystnadskultur. Med anledning av detta hälsar jag också vår nya Gymnastikombudsman Maria Persson välkommen. En intervju med henne kommer under nästa vecka.

 

Sist men inte minst vill jag flagga för nästa veckas förbundsmöte. Vi är mitt inne i de sista förberedelserna inför vårt första digitala möte som genomförs den 26 september. Häng med och bli en del av besluten som ska ta oss in i framtiden.

 


F
örberedelser inför det digitala förbundsmötet 2020.

 

Här anmäler du dig till förbundsmötet! 

Trevlig helg,

 

Pelle