Hem / Nyheter / 2020 / Fredagshälsning från Pelle Malmborg, 20 mars

Fredagshälsning från Pelle Malmborg, 20 mars

Jag vill först av allt börja med att göra en djup bockning och tacka er alla inom Svensk Gymnastik. Jag ser en oerhörd kraft i våra föreningar, bland anställda nationellt och regionalt, bland ledare, aktiva, utbildare, domare, styrelser, samt kommittéer och rådVi är mitt inne i en helt ny situation och jag ser att vi alla vill bidra till att minska spridningen av Coronaviruset.  

 

Jag ser också hur vi hittar nya lösningar för att fortsatt hålla oss i rörelse, med nya former för träning och tävling utifrån övervägda risker och ändrade rutiner i våra träningsmiljöer. Förutsättningarna ser olika ut i olika delar av landet och i våra föreningar. Det behöver vi förhålla oss till och vi behöver respektera de ibland olika beslut som tas.  

 

När vi nu går in i helg vill jag göra er uppmärksamma på budskapet som Folkhälsomyndigheten gick ut med i eftermiddags under sin presskonferens där de lämnade en bedömning om att det är ”viktigt att idrottsrörelsen fortfarande har aktiviteter för barn och unga”. Det är en bedömning som Gymnastikförbundet välkomnar. Se hela presskonferensen här

Ni har kanske också läst i medierna att regeringen kommer lämna 500 miljoner i krisstöd till idrotten. Senare i kväll kommer jag delta i ett digitalt möte med RF och återkommer med mer information utifrån detta under nästa vecka. 

 

Igen, stort tack till era alla och ha en trevlig helg! 

Pelle Malmborg

GS Gymnastikförbundet