Hoppa till sidans innehåll

Fredagshälsning från Pelle Malmborg 8 maj

08 MAJ 2020 17:24
  • Skapad: 08 MAJ 2020 17:24

Detta skulle ha varit en otroligt spännande vecka för Svensk Gymnastik. Vi skulle ha haft hela europafältet inom trampolin, DMT och tumbling på plats i Scandinavium i Göteborg under ett pågående EM. Det är så tråkigt att det fick ställas in. Främst går mina tankar till alla gymnaster i landslaget i trampolin och DMT som nu inte fick sitt EM på hemmaplan, men jag tänker också på alla som varit engagerade i att förbereda denna nu inställda gymnastikfest och jag vill återigen rikta ett stort tack till er alla.

 

På grund av Coronaviruset har vi alla fått ställa om. En som verkligen har gjort det är Pernilla Nyberg. Hon var till för några veckor sedan projektledare för EM, men har fått den nya uppgiften att projektleda de snabbframtagna digitala kurserna som erbjuds nu när vi inte ska ses fysiskt i lika stor omfattning som tidigare. Och här har det gått fort! Redan till helgen körs den första kursen, Teori 1, med 19 deltagare. Nya format på kurserna, kräver nya kompetenser, så därför söker vi nu digitala kursvärdar som kan hjälpa till på dessa utbildningar. Läs mer om digitaliseringen av kurserna här.

 

Riksidrottsförbundets (RF) ansökan om kompensationsstöd med anledning av Coronaviruset är öppen sedan den 1 maj. Ansökningsperioden är bara två veckor lång så glöm inte att ansöka om medel senast den 15 maj. Då RF hanterar fördelningen stödet och hela ansökningsprocessen är det varje förenings eget ansvar att ansöka. Från nationella kansliet skickar vi in för förbundet och våra åtta regioner.

 

Som vanligt påminner jag om att inte glömma att dela era kreativa träningstips och utmaningar i facebookgruppen Svensk Gymnastik i rörelse! Och för er som inte redan är med “Häng på!”!

Jag tycker det är så inspirerande att läsa om hur andra gör och just nu är jag väldigt nyfiken på den digitala friståendetävling i truppgymnastik som kommer genomföras i Östersund i slutet av maj i regi av Östersundsgymnasterna.

 

Trevlig helg!

Hälsningar Pelle

Skribent: Lotta Darlin
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Gymnastikförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Catea logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved