Hem / Nyheter / 2020 / GS Pelle Malmborg har ordet, 5 juni

GS Pelle Malmborg har ordet, 5 juni

Covid-19 fortsätter att ha stor påverkan på Svensk Gymnastik och vår verksamhet och jag måste få börja med att säga att ni är fantastiska - tar ansvar, ställer upp och om, samt provar nytt. Allt för att kunna hålla igång verksamheten så mycket som möjligt.

 

Under veckan har det kommit en del nya riktlinjer för oss som idrott att förhålla sig till. Exakt vad det innebär kring inrikes resor och att tävlingsidrotten får grönt ljus (givet vissa förbehåll) måste vi få återkomma till. Till stor del är det utomhusidrotterna som har fått klargöranden, medan vi som till stor del tränar och tävlar inomhus behöver mer guidning, vilken vi nu söker.

 

Covid-19 innebär att mässan Träffpunkt Idrott 31 augusti - 2 september ställs in. Där skulle vi tillsammans med fyra andra förbund och arkitektbyrån White presentera resultatet av arbetet med Framtidens Idrottshall. Men vi ställer inte in, utan den 1 september kommer ett digitalt seminarium att arrangeras, som du är välkommen att anmäla dig till. Sprid gärna ordet till politiker och andra beslutsfattare i din kommun!  

 

I veckan samlades alla regionalt och nationellt anställda för en gemensam tvådagarskonferens och självklart hölls den i det digitala formatet. Jag hade naturligtvis önskat att vi kunde samlats fysiskt men känner samtidigt att efter tre månaders träning börjar även den här formen kännas både bekväm och till viss del en smula personlig. Schemat var fullspäckat med allt från utbildningsfrågor och tävlingsadministration till Strategi 2028 och ren information blandades med workshops.

 

Det som återigen är slående är vår förmåga att ställa om en egenskap som jag upplever att vi generellt är bra på inom gympan. Vi får väldigt sällan det vi direkt ”pekar på” och har därför med åren blivit tränade och duktiga på att hitta alternativa vägar, något som kommit väl till pass denna vår. De förmågor och kunskaper som vi, förvisso inte helt frivilligt, förvärvat ska vi förvalta väl och dra nytta av även när vi är igenom Coronapandemin. Och förmågan att ställa om ska vi följa och vårda ömt för den är och blir ett värdefullt verktyg in i framtiden inte minst i vårt arbete mot Strategi 2028.

 

Önskar er alla en riktigt skön helg där jag tycker Svensk Gymnastik ska sträcka lite extra på sig under nationaldagen. För det vi tillsammans gör bygger ett bättre Sverige, där alla är välkomna!

 

Pelle