Hoppa till sidans innehåll

Gustav Tingelöf får Svenska Spel och RF:s Elitidrottsstipendium

07 OKT 2020 15:33
Gustav Tingelöf är en del av landslaget i DMT och trampolin. Stipendiet som han nu får ta emot syftar till att aktiva ska kunna kombinera elitidrott och studier efter gymnasiet.
  • Skapad: 07 OKT 2020 15:33

- Jag blir otroligt ödmjuk över att få ett sådant stort stipendium tillsammans med några av Sveriges absolut bästa idrottare. Jag har sagt förr att trampolin och DMT inte är en sport som genererar någon inkomst och detta blir verkligen som en stämpel på min framgång nationellt och någon liten internationell framgång. Det hjälper mig verkligen att fortsätta kämpa för den internationella framgången, säger en glad Gustav Tingelöf.

 

Gustav läser sista året på ett internationellt masterprogram i industriell ledning och innovation på Uppsala universitet. Under våren blev utbildningen helt digital på grund av corona och nu är det bestämt att även höstterminen blir digital, vilket är en utmaning då större delen av utbildningen består av seminarium och projekt och kräver mycket diskussion och reflektion. 

 

 

- Stipendiet blir som ett kvitto på all träning samt jobb på studier jag lagt ned. Jag har dyslexi så även om detta stipendium är kopplat till min idrott ser jag det även som en stämpel på att jag klarat av att studera på hög nivå med det i bagaget. Jag är inne på mitt sjätte år och innan det studerade jag på Komvux för att ens kunna plugga på universitetet, berättar Gustav.

 

Siktet inställt på 2021

Gustav berättar att motivationen till träningen har varit skakig under våren då det planerade europamästerskapet på hemmaplan blev inställt. Men han använde formtoppningen som skulle komma till EM för att istället lära sig nya saker och slipa ännu mer på övningar.

 

- Men jag har sett på både de jag tränar med och de gymnaster som jag tränar att corona har varit jobbigt psykiskt. En anledning till varför vi tränar är för att tävla och när inte den målsättningen finns tappar man något. Som tur är så öppnar hösten upp för ett par tävlingar som till exempel SM och även några landslagsläger med tävlingsinslag.  Det har gjort att gnistan har tänts igen och vi börjar sikta på de större tävlingarna som kommer 2021, avslutar Gustav.

 

 

Om RF:s och Svenska Spels Elitidrottsstipendium 2020-2021

Elitidrottsstipendiet är ett samarbete mellan RF och Svenska Spel som ska möjliggöra för aktiva att kunna kombinera elitidrott och studier efter gymnasiet.

 

Syftet med stipendiet är kunna ge bättre förutsättningar för elitidrottsaktiva på landslagsnivå att ha ett bra liv både under och efter idrottskarriären. Riksidrottsförbundets och Svenska Spels Elitidrottsstipendium har deltats ut sedan 1980, och många framgångsrika idrottare har fått stipendiet.

 

Stipendiet är på 50 000 kronor per stipendiat och delas ut en gång per termin (25 000 kronor per termin) till ca 60 aktiva.

 

Läs RF:s nyhet här.

Skribent: Lotta Darlin
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Gymnastikförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved