Hoppa till sidans innehåll

Gymnastikförbundet avvaktar Folkhälsomyndighetens besked kring träning för unga

20 NOV 2020 17:08
Idag fattade regeringen beslut om att allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än åtta deltagare ska förbjudas från och med den 24 november.
  • Uppdaterad: 20 NOV 2020 17:08

Förslaget har varit på remiss och Riksidrottsförbundets var i sitt svar väldigt tydliga kring idrottens ståndpunkt: ”Barn och ungdomar måste få fortsatt möjlighet att träna under vintern. Det är helt avgörande för ungas fysiska och psykiska hälsa. Därför måste det klargöras att den normerande delen om åtta personer inte gäller barns och ungdomars träning.”

 

Läs RF:s remissvar här. 

 

Under fredagseftermiddagen höll regeringen en presskonferens med anledning av beslutet och där deltog Amanda Lind, kultur- och demokratiminister samt minister med ansvar för idrottsfrågorna. På en direkt fråga om barn födda 2005 eller senare fortsatt kommer få träna efter den 24 november gav hon svaret att ju längre barn och unga kan fortsätta träna desto bättre är det. Men exakt vilka rekommendationer som ska gälla framåt för idrottsträningar är något som FHM kommer att behöva ta ställning till och förtydliga, samt att det arbetet ska ske i dialog med idrottsrörelsen.

 

Gymnastikförbundet avvaktar därmed tydligare besked från Folkhälsomyndigheten kring vad som kommer gälla kring ungas möjlighet till fortsatt träning efter den 24 november.

 

Stort tack för ert tålamod.

 

Skribent: Lotta Darlin
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Gymnastikförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved