Hem / Nyheter / 2020 / Gymnastikförbundet digitaliserar sju kurser

Gymnastikförbundet digitaliserar sju kurser

Med anledning av Coronaviruset är Gymnastikförbundets rekommendation att inga fysiska utbildningar ska genomföras till och med 30 juni. Men för att inte tappa tempo i utbildningsverksamheten pågår nu ett arbete att digitalisera sju av kurserna.

Projektledare för digitaliseringen är Pernilla Nyberg. Hon var till fram för några veckor sedan projektledare för EM i trampolin, DMT och tumbling som tyvärr ställdes in. Men Pernilla var inte sen på att ställa om.

 


Pernilla Nyberg - från EM i trampolin till digitala utbildningar.

 

Samma utbildning i nytt format

Sju utbildningar kommer att tas fram i ett digitalt format. Det är utbildningar som lockar många deltagare och som har haft goda förutsättningar för en snabb omvandling. Utbildningarna är:

  • Gymnastikens baskurs -träning och tävling 
  • Teori 1
  • Teori 2
  • Teori 3
  • Trupp Basic
  • Trampett 1
  • Tumbling 1

 

- Kurserna kommer alltså att genomföras på distans och den första kursen Teori 1 genomförs redan nu till helgen där 19 deltagare under ledning av Region Öst och utbildarna Lisa Lageberg och Linda Gustafsson kommer gå utbildningen via verktyget Zoom. Innehållet ändras inte mot det normala och kurserna hålls av erfarna kursledare som redan nu är involverade i framtagandet, berättar Pernilla.

 

För att underlätta arbetet kommer det finnas digitala kursvärdar med på varje utbildning. Filmer kommer användas i större utsträckning än i normala fall för att illustrera det kursen går igenom. Just nu pågår insamling av filmer för att täcka upp de situationer och övningar som behövs. I de fall där det ingår passningsmoment i utbildningen kommer de momenten att bli kompletteringsuppgifter för deltagarna när restriktionerna kring Coronaviruset lättar.

 

Stort engagemang

Ett ingångsvärde i arbetet med att ta fram utbildningarna var att det behövde gå fort och att omställningen behövde ske med bara några veckors förberedelser. Det är många som är med och bidrar i arbetet - utbildare, deltagare, regioner och medarbetare på nationella kansliet.

 

- Jag upplever verkligen att alla har förstått situationen och varit öppna för att det måste gå fort. I de fall vi ställt frågor eller skickat ut enkäter har vi fått svar med vändande mail, vilket verkligen har underlättat arbetet. De allra flesta är också mycket positiva till att vi gör det här arbetet och känner att det är bra att verksamheten inte stannar av på grund av Covid-19, fortsätter Pernilla.

 

 

Hur gör jag om jag är anmäld eller vill anmäla mig till en utbildning?

Om du vill anmäla dig till en kurs gör du som vanligt. Gå in i utbildningskalendern och anmäl dig! Kurserna finns utlagda. Är du redan anmäld till en kurs som kommer att genomföras digitalt kommer du få ett mail från din region med info om kursen. Väljer du att avboka, får du göra det utan kostnad.

 

Rekommendationen om att inte ha fysiska utbildningar gäller fram till 30 juni. Beslut om eventuell förlängning kommer innan midsommar.